Pitanje:
Mora li igrač igrati taktičke otvore kako bi naučio taktike?
Rex Butler
2012-05-16 03:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je rečeno, šah u 99% taktika / proračuna.

Dakle, ako igrač želi povećati svoje taktičke sposobnosti treba li igrati taktičke otvore poput King's Gambita, ili po želji može igrati nešto poput Engleza, znajući da će se taktike pojaviti u srednjoj igri ?

Drugi način da se to kaže je sljedeći: bi li igrač u razvoju trebao savladati taktičke otvore prije pozicijskih, s obzirom na to da su taktike u kratkom roku puno važnije?

Tko kaže da je šah 99% taktika / proračun? Živjeli.
Također, relevantno pitanje http://chess.stackexchange.com/questions/1372/best-ways-for-improving-tactics i pročitajte moj odgovor na to pitanje. Živjeli.
Tri odgovori:
Tony Ennis
2012-05-16 03:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj instruktor šaha rekao mi je:

  1. Taktika
  2. Taktika
  3. Taktika

Mislim da može osvojiti puno utakmica na razini ispod 2000 sa sirovom taktičkom vještinom. Nakon toga, pozicijska razmatranja počinju postajati važna.

Što se tiče otvaranja, mislim da to nije bitno. Reproducirajte vrstu otvaranja koja vas čini sretnim.

Zaboravili ste 4. Taktika :)
Andrew
2012-05-16 06:38:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U gotovo svakom otvaranju bit će dovoljno za izračunati. Nažalost, većina igara ne daje potencijala za odvažne žrtve i blistave kraljevske napade, ali svako pojedinačno otvaranje zahtijeva intenzivan proračun ako želite odigrati najbolje poteze.

Tako važnije od igranja i učenja taktičkih otvaranja, preporučio bih igranje i proučavanje klasičnih otvaranja, barem kad započinjete.

Klasični otvori su 1. e4 e5 i 1. d4 d5 . Reproducirajte ove otvore za obje boje. 1. e4 e5 naziva se Otvorena igra jer pozicije uglavnom postaju otvorene i zahtijevaju igru ​​prema općim šahovskim načelima. Na primjer, razvijajte se, kontrolirajte centar, dvorac itd. Dakle, igranje engleskog jezika vjerojatno nije najbolja opklada ako tek počinjete, ali iz potpuno drugog razloga. Englezi krše neka načela, naime zauzimaju središte, i umjesto toga bijelcima daju druge prednosti (između ostalog obično dobar kralj biskupa).

Jedini najbrži način za poboljšanje taktike je odabrati dobru knjigu slagalica i samo je riješiti. Ako igrate super oštre otvore poput King's Gambita, to će vam više pomoći da naučite određene varijacije otvaranja nego taktike općenito. Ako volite King's Gambit, jedan od načina da naučite taktiku mogao bi biti pogled na desetak velemajstorskih igara koje uključuju King's Gambit. Na ploči će biti dovoljno taktika ili skrivenih u varijacijama da vam pomognu poboljšati izračun, kao i da vam prikažu neke teme s otvaranja.

Puštanje klasičnih otvora prije hiper-modernih otvora ima smisla. Nažalost igranje e4 e5 u crno i ne proučavanje otvora (što je često savjet) može biti nekako opasno ... ako, na primjer, ne znate kako postupati s nekim gambitima.
@Skolem, uvijek možete 1) prihvatiti gambit, a zatim braniti prirodno, što će vas dovesti u poziciju za igru ​​ako branite dovoljno precizno ili 2) odbiti gambit. Gotovo svi e4 e5 gambiti mogu se odbiti igranjem ... d5 (Evanov gambit, King's Gambit, d5 je potreban u redovima 4.Ng5 Dva viteza, itd.)
Igrači koji trče do knjige i pamte redak za svaki problem s kojim bi se mogli suočiti na početku nikada ne nauče kako to učiniti za sebe. Ako netko igra kraljev gambit protiv vas, nemojte zgrabiti knjigu, zgrabite pješaka i naučite kako se braniti. Saznajte kada se suprotstaviti. Naučite kada trebate vratiti pješaka i kada ga možete zadržati.
Tom Au
2013-02-03 00:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da biste naučili taktiku, želite ući u taktičke situacije. To se može dogoditi u uvodnoj, srednjoj ili završnoj igri.

Ali ako igrate taktičke otvore , dobit ćete prednost u tim situacijama (i jamčite da ćete ih i dobiti).Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...