Pitanje:
Koja je najbolja obrana od kraljevog indijskog napada?
Mohammad Efazati
2012-05-03 10:31:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako mogu slomiti kraljev indijanski napad? Mislim da je moj kvadrat h7 ranjiv na napade; koji je najbolji način za razbijanje ove strategije?

Ovo pitanje zapravo nema odgovor. Ne postoji "najbolji način". Trebali biste pronaći shemu razvoja djela s kojom se osjećate ugodno
četiri odgovori:
#1
+9
PeskyGnat
2012-05-03 16:48:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sumnjam da se kraljev indijanski napad može 'slomiti'. Vrlo je čvrst stav da Bijeli treba vremena za postavljanje, ako Crni ne bude oprezan, Bijeli će možda moći dobiti mjesta na kraljevskoj strani potezima kao što je e5 i razviti opasne napade ako je Crni tu rodio.

Što se tiče h7-a slab, mnoge stvari moraju se dogoditi iz crne da bi se to moglo realizirati (poput poluotvorene h-datoteke, Bg7 je zamijenjen, u tom je slučaju slabiji h6), pa možda tamo nema ničega što vrijedi istražiti.

Ne mogu komentirati koja bi bila "najbolja" obrana, ali postoji mnogo dobrih, jedan je takav sustav Botvinnik. Crna koristi ekstra dostupni tempi za postavljanje jake i fleksibilne obrane. Tipična struktura bili bi pijuni na c5, e5, d6, g6 i komadi na Nc6, Nge7, Bg7 i 0-0. Crna ima čvrstu kontrolu nad d4 kvadratom i potencijalno se može prekinuti s ... b5 ili ... f5 .

#2
+2
Brian Towers
2019-06-20 03:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam se suočio s vrlo sličnim problemom kada sam u svom klubu organizirao Blitz turnir s temom King's Indian Attack. Problem je u tome što je potrebno prilično poteza da bi se utvrdila bijela KIA-ina pozicija, a morao sam pronaći poteze za crnu koji su očuvali fleksibilnost crnih u svjetlu mnogih Youtube videozapisa koji obećavaju da će "srušiti crnu s KIA-om" :-)

Rješenje koje sam smislio bilo je slijediti liniju koju je preporučio engleski "Ginger GM" iz Engleske, Simon Williams u svojoj seriji videozapisa o francuskoj obrani. Ide ovako:

  [fen ""] 1. e4 e6 2. d3 d5 3. Nd2 c5 4. Ngf3 Nc6 5. g3 g6 6. Bg2 Bg7 7. OO Nge7 8. Re1 b6  

Ovdje postoji niz ideja.

  1. Kraljev vitez prešao je na e7, a ne f6. To je važno jer uklanja bijel iz e5 Whitea i Ed. E-datoteku blokira vitez na e7 i Crni kralj zaštićen.
  2. Crni je odgodio ronjenje. Nema hitnosti i možda je prikladnije ronjenje kraljice. U svakom slučaju nemojte automatski zaletjeti u programirani bočni napad KIA-e. Neka vaš protivnik razmišlja! Pokušajte osujetiti njegove planove.
  3. Crni je spreman za susret s Edom i O-O. Ako je potrebno onda a5, Ra7 će preusmjeriti maticu pored 7. ranga otvarajući nove mogućnosti obrane i napada.
  4. Crni će upoznati e5 potezima poput Qc7 i g5 s idejom da zamijeni svog g pijuna za bijelog e pijuna i ako Bijeli brani s Qe2 Black će sretno pokrenuti razmjenu kraljica na e5. Crna je vjerojatnije da će kraljica zamka u ovoj varijaciji
  5. Ako bijeli slijedi tradicionalni redoslijed poteza potezima poput c3, Nf1 h5 itd., Tada će crni odgovoriti nečim poput h6, a5, Ra7, Rd7 s prijetnjama da će igrati bilo de da osramoti Bijelu kraljicu ili d4 da zabije klin u središte i zauzme prostor.

Naravno, ovo ne opovrgava KIA, ali daje fleksibilan i bogat način za borbu protiv bijelih igrača koji prvih 10 ili 12 poteza izbijaju poput automata.

#3
+1
Red Xan
2019-08-16 00:33:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Do sada sam imao uspjeha sa Pachmanovim sustavom, d5 g6 Bg7 e5 Ne7. Ako igraju d4 prije nego što uspijete skinuti e5, možete se odlučiti za Nf6, Nd7 i Nb6, omogućujući vam hvatanje bilo kojeg c4 pijuna i postizanje dobre pozicije dok ih ponovo uhvate.

#4
  0
Reinstate Monica
2020-08-07 05:15:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerujem da je najbolji način zaustaviti protivnika u neravnoteži kopiranjem Whiteove postavke. To će dovesti do neodlučnih pozicija ako ciljate na neriješeno. Ako ciljate na pobjedu, tada biste trebali kontrolirati centar nakon ovih poteza.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...