Pitanje:
Koja šahovska web stranica ima najjače igrače?
Bryan
2012-05-02 13:44:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rasprava o tome koja je "najbolja" šahovska web stranica obično je subjektivna i stoga je neuvjerljiva. S druge strane, web mjesto koje ima najjače igrače trebalo bi biti objektivno utvrdivo pod uvjetom da su dostupni mjerni podaci.

Dakle, koja je najjača šahovska web stranica u smislu:

  • broja registriranih igrača s naslovom (FM, WFM, IM, WIM, GM, WGM)
  • Broj aktivnih (rutinski posjet) naslova igrača
  • Broj super-GM-a (> 2800)
  • Ili druge provjerljive mjerne podatke.
Ako je vaš cilj zapravo igrati protiv naslovljenih igrača, možda ćete imati veće šanse na chess24 gdje imaju (za članove) redovite "šaljive blitz" sesije s Peterom Svidlerom, Janom Gustafssonom, Pepeom Cuencom i drugima.
WFM, šališ se ...?
@user1583209 WFM (oko 2100 FIDE) i dalje bi bio znatno jači od prosječnog igrača na šahovskom mjestu.
@InertialIgnorance Naravno, ali s druge strane bit će puno više ** neimenovanih ** igrača koji su jači od nekoliko WFM-a vani. Dakle, ako govorimo o najjačim igračima, ograničio bih to na GM, IM, WGM.
Tri odgovori:
#1
+13
Bort
2012-05-02 18:09:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ICC i playchess.com definitivno su prva dva po broju registriranih naslova koji aktivno igraju.

Uspio sam kako biste pronašli mjerne podatke o tome koliko je naslovnih igrača na ICC-u, vidi ovdje; Nisam uspio pronaći brojeve za igranje šaha, međutim slični su. Mnogi naslovljeni igrači igraju na oba.

Volio bih da je ICC bolji u pogledu upotrebljivosti, ne podnosim njihovo korisničko sučelje.
Volim korisničko sučelje Blitzin, ne sviđa mi se toliko Dasher. Nema problema s korištenjem, što vam se ne sviđa?
Pitanje od milijun dolara je kako ih ovdje dovesti!
+1 za ICC. Za ljude koji nisu programeri, naredbeno sučelje blitzina smeta. Pokušavaju to učiniti više baziranim na GUI-u, ali ispod je to uvijek naredba.
Imajte na umu da su naslovni igrač koji ima račun i naslovni igrač koji stvarno igra htere dvije različite stvari
#2
+5
wrik003
2015-12-15 05:54:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

chess.com je definitivno jedan od kandidata. Ako ste član, znali biste da su GM Carlsen, GM Caruana, GM Nakamura; da nabrojimo neke, tamo su prilično aktivni.

Što? Carlsen nije aktivan na chess.com
@NickZuber Kada je na to odgovoreno još 2015. godine, bio je prilično aktivan. Ali da, sad ste u pravu. Posljednju utakmicu koju je završio na chess.com imao je 7. ožujka 2018.
oh wow Potpuno sam propustio datum na ovome - hvala na pojašnjenju
#3
+5
user1583209
2020-05-20 15:29:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Od 2020. godine vjerujem da su najpopularnije web stranice za igranje internetskog šaha lichess, chess.com i chess24.

Ne znam nijednu javno dostupnu statistiku o mjernim podacima koje vi predlažete. Koliko vidim, mnogi od najboljih igrača aktivni su na nekoliko web lokacija.

Komercijalne web stranice chess24 i chess.com vjerojatno plaćaju neke od naslova igrača dajući im prednost. Ipak, čak i Magnusa Carlsena redovito viđaju i na lichessu.

S druge strane, ono što bi trebalo najviše računati, koliko je vjerojatno da igrate utakmicu protiv naslovljenog igrača. Ako vam je to cilj, ukupan broj naslovljenih igrača prilično je nebitan i bolje pogledajte koje turnire / emisije / ... web stranice nude u tom pogledu.

Šaljivi blitz sesije su jedan od načina , ali postoje i turniri (posebno oni s minimalnim zahtjevima za ocjenu) koji su dobar način za pronalaženje naslovljenih igrača.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...