Pitanje:
Koji su dobri otvori za bijele tijekom blitz igre?
Chris Bunch
2012-05-04 09:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se kao da Bijeli mogu lako dominirati tempom u blitz igri kroz snažno, agresivno otvaranje. Je li to slučaj? Koji su otvori jaki za bijele kad postoji kratko vremensko ograničenje (npr. U blitzu)?

Je li ovo objavljeno točno 2 sata nakon [ovog drugog] (http://chess.stackexchange.com/questions/221/what-are-good-openings-for-bullet-chess/1520#1520)? Pogotovo s obzirom na broj odgovora, mislim da zapravo nema velike razlike. (Označavanje kao duplikat.)
@NikanaReklawyks, u pravu si da su to vrlo slična pitanja i nesumnjivo je da je ovo pitanje izravno nadahnuto onim ranijim. Međutim, vjerujem da se "blitz šah" i "bullet šah" obično odnose na malo drugačije vrste igara, potonje su blizu 1-minutnih igara, a prve su nešto duže vremenske kontrole poput 5 0 ili 3 2. Zbog toga , Oklijevam i sam nazvati ovo duplicirano pitanje.
Najbolje otvaranje za Blitz je ono koje vaš protivnik ne zna. Ako ne poznajete protivnika, izvanredni dobro funkcioniraju.
Tri odgovori:
#1
+10
Landei
2012-05-04 12:48:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da to uvelike ovisi o tome koliko ste jaki.

Ipak, imao sam uspjeha s Ponzianijem. Nije "najbolje" otvaranje, ali solidno, a mnogi igrači to ne znaju i gube malo vremena razmišljajući o sljedećim potezima. Teorija je jednostavna i postoji nekoliko zamki u koje crna može pasti (najdraže mi je kad crna uzme viteza bez zaštitnog znaka e4, a vi ga možete rastaviti s Qa4 + ).

Općenito, možda bi bilo dobro igrati agresivno (npr. Steinitz ' Qh4 u igri Scotch) i pokušati što prije izbaciti protivnika iz knjige. Naravno, otvaranje se i dalje mora igrati, a vi morate znati neku teoriju.

#2
+10
xaisoft
2012-05-04 23:13:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osobno mislim da ne postoji najbolje otvaranje za blitz. Mislim da jednostavno moraš izvaditi svoje komade što je brže moguće i kontrolirati centar. Blitz je više vremensko, a ne materijalno pitanje.

#3
+2
sripathis
2020-07-30 21:11:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji puno otvora koje biste mogli upotrijebiti u blitzu, ali, mislim da polagani i pozicijski otvori trebaju više razmišljanja, pa biste mogli izgubiti. Predložio bih vam da igrate kao Mihail Tal, žrtvujte se bez previše izračuna poteza i pokušajte zakomplicirati položaj protivniku. Ovo sam koristio u mnogim svojim igrama, zakompliciram poziciju, napravim složenu, ali možda i nerazumnu žrtvu koja zbunjuje protivnika i protivnik može odabrati pogrešnu varijaciju i izgubiti pokušavajući igrati brzo, ili, možda dugo razmišljati, dobiti savršen premjestiti, ali napokon izgubiti na vrijeme. tako da je i sat stvar o kojoj ćete morati razmisliti u blitz-u. Ako želite da predložim otvaranja, onda od bijelog kraljevskog psa, možda kraljevi gambit, otvoreni sicilijanski koji mi je najdraži, skandinavski i slično. Francuski je solidan otvaranje iz crne boje ili igrajte unaprijed i gubite vrijeme za protivnika ili igrajte varijaciju razmjene. S crnim figurama, protiv 1.c4 Nf6 mislim da je najbolji način da se odgovori i nakon toga pokušati ući u indijski sustav, Nimzo ili indijski kraljevi. Za d4 rekao bih da Nf6 nije loš, ali uključuje više razmišljanja, pa volim igrati nizozemsku obranu, varijantu leningrada koja nije baš popularna u šahu. Definitivno predlažem sicilijansku obranu Najdorfa u blitzu, iako se čini vrlo nepraktičnom jer oštrih linija i taktičke, kalkulativne igre, kao što je spomenuto prije, možete zbuniti protivnika u vremenskom pritisku, i naravno iako preporučujem možda nerazumna žrtvovanja, ali ovo bi trebalo koristiti vrlo rijetko i na vrlo važnim pozicijama. Zapamtite, čak i ako igrate na mreži, psihološki uvijate protivnika na vrlo nelagodno mjesto.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...