Pitanje:
Postoji li besplatni softver za automatsku analizu i bilježenje igara?
Hugo Sereno Ferreira
2012-05-02 01:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tražim besplatni softver koji automatski analizira i bilježi šahovske igre (post-mortem), po mogućnosti označavajući greške, predlažući dobre alternative, ukazujući na propuštene taktike (vilice, igle, ražnjići, uklanjanje branitelja, itd.). Po mogućnosti bi trebao generirati i neke rezultate za ispis (npr. PDF) kako bi se moglo odmicati od računala i ispred šahovske ploče. Što vi koristite za ovo?

Jedanaest odgovori:
#1
+13
Andrew
2012-05-02 01:38:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chessbase će učiniti ono što opisujete (uđite u igru, a zatim recite da napomene), ali nije besplatan.

Scid je besplatni alternativni program baze podataka , ali to neće automatski označiti vašu igru.

Pogledajte ovdje za više rasprava: http://www.chess.com/forum/view/general/is-there-any-free- softver za analizu dovršene igre

Možete li molim vas odgovoriti na moje pitanje tamo. https://chess.stackexchange.com/questions/9870/chessbase-13-for-automatic-game-analysis
Program Chessbase ne radi automatsku analizu cjelovitog igračkog mehanizma. GUI-ji motora Fritz, Houdini, Komodo i Rybka koje prodaje Chessbase mogu "Blundercheck" ili napraviti "Full Analysis".
Scid MOŽE automatski označiti vašu igru. Samo otvorite bilo koji prozor mehanizma za analizu i kliknite na "Annotate"
#2
+13
Bryan
2012-05-02 03:29:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arena Chess

Arena besplatna je šahovska aplikacija koja ima bogat i stabilan skup značajki. Trebao bi raditi gotovo sve što trebate - osim generiranja PDF-ova (nisam siguran što pod tim mislite)

Može li uopće bilježiti?
#3
+7
Joe
2015-08-04 18:14:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

http://en.lichess.org/ omogućuje uvoz igre u pgn-u i automatski generira računalnu analizu za nju.

#4
+6
JaredDef
2012-05-02 03:12:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolji besplatni šah koji sam pronašao je GUI Tarrasch Chess. Na poveznici možete DL sučelje i kompatibilni motor relativno jake snage. Pruža dovoljno pristojnu bazu podataka i pružit će vam računalne procjene za svaki potez.

#5
+6
rpd
2012-07-23 14:22:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

BabasChess je besplatni šahovski softver (dobar za igranje na internetskim šahovskim poslužiteljima) koji ima automatsku analizu sa značajkom Crafty chess engine. Nešto je osnovno, ali je korisno i mislim da je BabasChess dobar kao besplatni softver!

#6
+6
KamBeh
2015-08-03 13:12:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arena Chess 3.5: Igrajte / učitajte svoju igru, a zatim upotrijebite opciju izbornika "Motori / Automatska analiza". Možete postaviti vrijeme, dubinu analize itd.

enter image description here

#7
+4
A passerby
2015-09-28 22:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većina šahovskih programa omogućuje vam da pokrenete motor dok prolazite kroz poteze igre i vidite ocjene motora. To se ponekad naziva Kibitzer, beskonačna analiza ili samo analiza. Program Chessbase i Tarrasch primjeri su programa koji to rade.

Neki se programi mogu postaviti za bilješke, pogreške ili za potpunu analizu igre. U ovom postavite koliko će dugo motor gledati svaki potez i koji stupanj pogreške treba komentirati. Kad završi s analizom, prikazuje vam zapis igre označen znakovima pitanja i zamjenskim crtama. Programi koji to čine su Aquarium, Arena, Babaschess, Chess Assistant, GUI-ji motora koje prodaje tvrtka Chessbase (Fritz, Hiarcs, Houdini, Komodo, Rybka, Shredder), Chessmaster, Chesspartner, Hiarcs Chess Explorer, SCID, SCID vs PC i GUID za uništavanje koji prodaje shredderchess.com. Motori Crafty i Yace također imaju "bilješku" značajku.

U sustavu Windows koristim Chessbase, ali ne ispisujem ništa. Na svom Android telefonu koristim Chess PGN Master Pro, a na iPadu ću vjerojatno na kraju ići s Chess_Studio Giordana Vicolija za analizu.

#8
+3
Chessfan
2017-12-20 19:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nakon što sam isprobao gotovo sav poznati softver i alate za analizu mojih igara,
decodechess.com pruža iskustvo učenja kakvo nigdje drugdje nije viđeno. To su više nego samo napomene o stilu koji ste tražili, već stvarna objašnjenja! Stvarno super stvari, vrijedi isprobati, a oni pokreću izdašno besplatno probno razdoblje i traže povratne informacije. Evo snimke zaslona njihovog cool sustava kartica: Decodechess explanations

Samo pokušao. Lijep koncept, ali analiza je loša, loša i loša. Imajte vrlo malo smisla.
#9
+2
Norman
2019-12-22 00:13:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete dobiti dobru besplatnu aplikaciju PGN Viewer od

PGN ChessBook

koja dolazi s ugrađenim vrlo jakim mehanizmom za analizu Stockfish-a. dodani su neki dobri alati za analizu igara, kao što je opisano u

Automatska provjera grešaka i značajke označavanja igara

Dodane su i najbolje komentirane kolekcije igara PGN koje sam mogao pronaći na moju web stranicu na

Označena stranica za preuzimanje PGN-a

Trebalo mi je nekoliko dana da ih pronađem. U datotekama ".pgn" ima više od 950 zabilježenih igara, a ja sam dodao svaku ikad odigranu utakmicu svjetskog prvenstva.

#10
+1
srk_cb
2019-12-18 15:40:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android aplikacija Analizirajte ovo Pro (postoji i besplatna verzija) ima značajku za bilježenje i čak komentiranje igara.

#11
  0
emma frost
2020-09-01 04:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prijatelj je ovo napravio: https://www.chesscompass.com/ Mislim da je to ono što tražite? Čini se jednostavnim za upotrebu, a dobar je pa sam pomislila da bih pokušala i malo mu to promoviraj.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...