Pitanje:
Kako se službeno prepoznaju otvaranja šaha?
xaisoft
2012-05-12 00:46:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S toliko kombinacija mogućih poteza, kako se prepoznaju otvori? Na primjer, što me sprječava da odigram niz poteza i proglasim to xaisoft gambit ili xaisoft heart-attack ? Koja organizacija službeno prepoznaje otvaranje?

Tri odgovori:
Tony Ennis
2012-05-12 03:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne postoji organizacija koja službeno imenuje otvaranja. Općenito, prva osoba koja je objavila istraživanje na profesionalnoj razini za niz poteza mora ga imenovati.

Mnoga otvaranja s modernim imenima prvi su put otvorena prije 200 godina.

Tom Au
2013-02-20 04:31:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otvorenje je nazvano nakon uspješnog profesionalnog KORIŠTENJA igrača svjetske klase na svjetskim klasama.

Mnoga "otvaranja" igraju amateri, slučajno ili namjerno, koji ne dobivaju imena. Ali ako X igra liniju na turnirima visoke razine, a X osvoji veliki postotak svojih igara, ljudi je prepoznaju kao otvaranje X-a i daju joj ime po njemu ili njoj.

Binoj Antony
2012-05-12 18:29:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne morate ga objavljivati ​​profesionalno da bi se pod vama otvorio otvor.

Uzmimo primjer nedavno odigrane obrane Grunfelda u igri 1 WCC 2012 Anand vs Gelfand.

Malo je poznata činjenica da je prva osoba koja je igrala obranu Grunfelda bila Moheschunder Bannerjee 1855. godine, ali zato što je Ernst Grunfeld njome zapanjio Alexandera Alekhinea u Beču 1922. godine; stoga je otvaranje dobilo ime po Grunfeldu.

Ako ga na kraju koristite u popularnom / poznatom dvoboju, onda i ono može dobiti ime po vama.

Ispravno. Ako ste vodeći GM i igrate ga na turniru, onda se to može dogoditi. Vjerujem da se to kvalificira kao objavljivanje profesionalnih istraživanja. Osim toga, tko bi imao priliku reći: "Pogledajte ovaj potez GM X-a! Nazvao sam ga po MENI!" Osoba koja ovo radi bila bi izrugivana. Sada, ako otvaranje ne bude privlačilo daljnju pažnju dugi niz godina, onda se to može učiniti.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...