Pitanje:
Koje kontramjere za varanje postoje?
blunders
2012-05-12 00:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S obzirom na to koliko veliku prednost igraču mogu pružiti vanjske povratne informacije u stvarnom vremenu za igrača tijekom prvenstvenih igara, izvrši li neko od glavnih šahovskih prvenstava protumjere kako bi spriječilo istu vrstu varalica koje biste mogli očekivati ​​u casinu ? Ako jesu, jesu li ove protumjere dobro poznate?

Dva odgovori:
#1
+5
Bort
2012-05-12 18:24:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bilo je turnira koji zahtijevaju da igrači prođu kroz detektor metala i igraju u izoliranom okruženju bez kontakta gledatelja. Ipak, dogodio se čitav incident Toiletgate tijekom utakmice Topalov-Kramnik 2006., pa čak i ove mjere možda ne izgledaju kao "dovoljno". Osim pribjegavanja strip pretraživanju igrača, što još možete učiniti osim izolirati ih od vanjskog svijeta tijekom igara?

#2
+3
Tony Ennis
2012-05-12 18:30:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vidi, Varanje u šahu, Frederic Friedel.

Sažetak

U današnje vrijeme igrači uopće razine šaha mogu profitirati od računalne pomoći tijekom igre. Ovo je nov razvoj i ozbiljan problem za igru. Ovaj prilog navodi glavne oblike varanja i pruža neke pojave iz prakse. Ona koja prevladava (Allwermann na Böblinger Open-u) smještena je u povijesni kontekst opisujući prethodno uočene slučajeve varanja. Konačno, problem varanja rješava se na najvišoj razini igre. Koje su mogućnosti i kako možemo spriječiti varanje na ovoj razini? Budući da nema jasnog rješenja, pitanje varanja ostaje na popisu pitanja kojima će se u bliskoj budućnosti vrlo ozbiljno pristupiti.

Oh, to je super. Jeste li to učinili sami ili postoji mogućnost automatskog umetanja sažetka?
@blunders - hvala. Razumijem uređivanje i komentare. Baš sam se pitao je li dodavanje "Sažetka" na način na koji ste to automatski uklonili neki tekst s veze. Svejedno, nisam znao da gole veze nisu dopuštene, pa hvala na tim informacijama. Ubuduće ću ih više dotjerivati.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...