Pitanje:
Biblioteke za igranje šaha otvorenog koda ili pgn
James Tomasino
2012-05-02 01:39:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je li itko upoznat s bilo kojom šahovskom knjižnicom otvorenog koda na bilo kojem jeziku koja može učiniti bilo što od sljedećeg:

  • raščlaniti PGN-ove i / ili FEN-ove
  • izračunati važeće šahovske poteze na temelju položaja
  • obraditi cijelu partiju šaha

UREDITI:

Oprostite, trebao bih biti jasniji. Ne tražim softver otvorenog koda, već biblioteku programiranja otvorenog koda.

Tri odgovori:
#1
+11
qbi
2012-05-02 01:56:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Crafty

Crafty je jak šahovski program i može se koristiti s Winboardom, Xboardom i Scidom. Dakle, dostupan je za sve glavne operativne sustave.

Scid

Scid može održavati baze šahovskih igara, možete analizirati (završne) igre. Softver dostupan je za sve glavne operativne sustave.

Xboard

Xboard je korisničko sučelje internetskog šahovskog poslužitelja. Koristi X Windows sustav, pa pretpostavljam da ovo radi samo pod GNU / Linuxom. Xboard se može koristiti kao preglednik i podržava sve oblike šaha.

#2
+10
Thomas Ahle
2013-02-09 00:18:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PyChess

Je li šahovski klijent izgrađen u Pythonu. Knjižnice šahovske logike možete koristiti bez mnogo problema.

Jesu li primjeri kako biste mogli koristiti knjižnice za upravljanje šahovskim strojevima, ali možete koristiti i samo šahovsku logiku:

  s pychess.Utils.Board import Boardfrom pychess.Utils.lutils.lmove import toSANfrom pychess.Utils.lutils.lmovegen import genAllMovesboard = Board (ploča (setup = True) .board for move in genAllMoves (board): print (toSAN (board, move)))  

Vrlo je brzo , budući da se koristi za ugrađeni motor, a ima brojne napredne značajke poput raščlanjivanja dugog popisa SAN poteza, generiranja izbjegavanja provjere i procjene statičke razmjene (SEE).

Hvala na dijeljenju, izgleda vrlo zanimljivo. Što gore navedeno radi? Može li sličan isječak uvesti pgn datoteku s diska i ispisati sve poteze u sličnoj petlji? Ima li knjižnice za izvoz html-a? Postoji li dokumentacija koja bi pomogla u izradi sličnih vrsta skriptiranja?
A provjeravajući vezu, čini se da stvarni alat još uvijek nije pokrenut na sustavu Windows. Mislite li da bi se gornji kôd ipak izvodio na sustavu Windows u bezglavom načinu rada?
Gornji kôd ispisuje sve moguće poteze bijele boje u zadanom položaju, koristeći Standardnu ​​algebarsku notaciju. Raščlanjivanje poteza također je lako s istih par modula. Da je vaš projekt GPL, samo bih kopirao cijeli modul lutils, koji je čisti Python i ne zahtijeva bilo kakvo specifično upravljanje Linuxom.
#3
+9
Bryan
2012-05-02 03:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stockfish

Stockfish ( web stranica i github) je otvoreni izvor i vrlo je snažan UCI motor. Kao takav može učiniti sve što tražite, ali za to je obično potreban GUI. Međutim, svim funkcijama možete pristupiti i putem naredbenog retka / ljuske.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...