Pitanje:
Treba li početnik prijeći s osnova na teoriju otvaranja?
xaisoft
2012-05-14 23:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nakon učenja osnova, treba li početi učiti otvore ili bi između trebalo postojati nešto drugo?

šest odgovori:
#1
+12
Eve Freeman
2012-05-15 01:20:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prijelaz s osnova na pamćenje otvora vjerojatno se ne preporučuje. Umjesto toga, preporučio bih da naučite osnove otvaranja (upravljanje centrom, razvijanje manjih komada, nemojte izvoditi maticu prerano (obično), struktura pješaka), a zatim, kao što kažete u komentaru, usredotočite se na taktičku praksu.

Ako vam je cilj igrati brze igre, proučavanje otvora sigurno će vam pomoći da povećate brzinu izlaza.

Ako vam je cilj poboljšati svoju sporu igru, što je vjerojatno dobra ideja za većinu početnika: moja je preporuka razmotriti svaki uvodni potez jednako pažljivo kao što biste to učinili kasnije u igri. Mnoga otvaranja taktički su škakljiva poput srednje igre, pa se isplati biti oprezan.

Samo moje mišljenje. Očito je da postoji točka u kojoj će vam biti korisno naučiti neke otvore.

+1, mislim da je najčešća studijska pogreška koju čine niže ocijenjeni igrači trošenje previše vremena na pamćenje.
@Andrew,, a zatim odmah zaboravi ili ako se toga sjetiš, linija se protiv tebe igra izuzetno rijetko.
@RobertKaucher, haha ​​dobra poanta. Ako proučavate igre u otvoru koji vas zanima, to vam pomaže mnogo više nego da satima sjedite s odabranim motorom na IMHO-u.
#2
+7
Tony Ennis
2012-05-15 03:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne vjerujem u 'nauči ovo, pa nauči ono.' Umjesto toga, trebali biste raditi na poboljšanju općenito. Taktika je uvijek dobra; učit ćeš ih cijeli život. U međuvremenu naučite nekoliko otvaranja. Ne samo pamćenje, već i razlozi otvaranja takvi kakvi jesu.

#3
+4
AndyM
2012-07-27 17:03:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednom kada naučite poteze igre, po mom mišljenju vrijeme je da se malo zabavite i počnete igrati puno igara, steknete malo iskustva i uhvatite šahovsku 'grešku'!

Dobar način da to napravite bio bi da putem interneta potražite svoj lokalni šahovski klub i nastavite nekoliko puta.

Jednom kad dobijete 'bug', tada imate više motivacije za ozbiljno proučavanje kasnije. Po mom mišljenju, u ranim danima najbolji način učenja je igrati puno igara, po mogućnosti protiv jačih igrača.

Pokušajte biti bez ega, vjerojatno ćete izgubiti puno vremena !

Držite šahovsku bilježnicu s rezultatom igre i drugu stranicu s bilješkama na kojima bilježite jednu stvar koju možete naučiti iz odigrane igre. Ako vam ništa nije očito, pogledajte možete li navesti jačeg igrača da prođe kroz vašu igru ​​s vama i predložite stvari na kojima biste mogli poraditi.

#4
+4
Soulzityr
2012-08-03 11:50:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerujem da je proučavanje otvora dobar put. Ne želite to pamtiti. Umjesto toga pronađite knjigu ili neko mjesto koje temeljito analizira otvore. Zašto?

  1. Naučit ćete kako pristupiti igri s tipom stila koji više volite. Eksperimentirajući s različitim otvorima možete naučiti više.

  2. Otvor je temeljito proučen i razumljiv. Stoga, kad naučite o svakom potezu, imat ćete dubinsko znanje u kojem su u potpunosti objašnjeni 'zašto'. Na taj način naučite koliko misli ulazi u svaki potez, što se razmatra, kako se strategija stvara i izvršava. Kad sami budete igrali igre s tim otvorima, imat ćete osjećaj za njegove snage i slabosti.

#5
+1
blunders
2012-05-15 00:01:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tradicionalno govoreći, da, nakon što se nauče osnovna pravila šaha, pomicanje na otvore ima najviše smisla.

Često čujem da čak i nakon osnova treba potrošiti poprilično vremena na taktike prije otvaranja.
To vjerujem na temelju pretpostavke da biste igrali izvrsne ili jednake igrače, iako ako igrate igrače ispod vaše vještine, jedan dobar početni majstor bi donio veće prinose od jedne dobre taktike, zar ne?
@blunders, za raspravu ovdje, pogrešno je uspoređivati ​​povrat "jednog dobrog otvaranja" s povratkom "jednog taktike dobrog". Poboljšanje nečije taktičke igre ne znači učenje / pamćenje nekih pojedinačnih taktika, to znači poboljšanje nečije ukupne taktičke svijesti, izračunavanje sposobnosti itd. Taktički know-how potreban je sa svakim jednim potezom_ u igri, i zato je poboljšanje u tom području je općenito puno korisniji za početnike nego što je to početna teorija.
@Ed Dean: Da, znam ... ali s obzirom da je drugi igrač na jednakom terenu, učenje jednog boljeg otvaranja po mom mišljenju je važnije od bolje taktike. Znatiželjan, jesi li komentirao moj odgovor da me vratiš na stranicu Chess.SE ... :-)
#6
+1
Tom Au
2012-08-03 06:05:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nakon učenja osnova, otvaranje "knjiga" dobar je način za dodavanje strukture vašoj igri. Morate započeti negdje, a otvaranje je dobro mjesto za početak.

JR Capablanca svoju je igru ​​temeljio na "osnovama" i nije bio svjestan otvaranja varijacija (za velemajstora), ali bio je svjetski prvak .Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...