Pitanje:
Da li Barry napad i 150 napad zaista djeluju tako dobro s Colle-Zukertort?
Charles Menguy
2012-05-05 11:43:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dok sam tražio savjet za Colle-Zukertort kako je opisano ovdje, pronašao sam dodatne informacije o još 2 napada koja se mogu koristiti za prilično učinkovito poboljšanje mog repertoara. Evo podataka koje sam pronašao:

  • Colle-Zukertort i Barry napad zajedno trebali bi pružiti radni repertoar za oko 85% mojih odigranih igara.
  • Colle-Zukertort, Barry napad i 150 napad bi zajedno trebali pružiti radni repertoar za oko 90% mojih odigranih igara.

Kakva su vaša razmišljanja o tome ? Iznenađen sam da se posjedovanje samo ova tri trika u rukama čini tako učinkovitim?

Pošaljite neke igre kako bismo ih mogli pregledati, molim vas.
Pet odgovori:
#1
+11
Bort
2012-05-05 19:26:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji knjiga koja je preporučila ovaj repertoar, Killer Chess Opening Repertoire by Summerscale. I sam sam koristio te linije kad sam bio u rasponu od 1400 do 1800, ali morao sam ih se odreći jer su kočili moj razvoj kao igrač.

Kao početnik, iskreno, ne biste trebali brinuti o tome. Odabir repertoara trebao bi biti pri dnu vašeg popisa "područja koja treba poboljšati". Koliko ste igara pobijedili / izgubili zbog poznavanja otvaranja? Ako bilo što, pokušajte odigrati dobre, normalne, otvorene linije, poput 1.e4 e5 , i samo se usredotočite na šah. Iz toga ćete dobiti više nego proučavanjem nijansi Barry Attacka.

#2
+4
Andrew Latham
2012-05-07 04:13:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neko sam vrijeme koristio Colle-Zukertort. Napad 150 dobro je poznat igračima Pirca, a Barry Attack nije dovoljno dobar da vas održi ako ne uspije. Možete se snaći na klupskoj razini s ovim repertoarom, ali ograničavate se jer, osim nekoliko primjera danih u knjigama o tim otvaranjima, malo je igrača koji bi ikad stariji od 2000 ikad izgubili od njih, jer ih mogu dobro razmisliti. Ako se slažete s bacanjem svoje prednosti s bijelim figurama igračima starijima od 2000, krenite, ali osobno bih vam savjetovao da napravite nešto sofisticiranije.

#3
+3
Jeff Pokorski
2013-03-13 22:36:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam otprilike 1850 USCF (ELO) ocjena i prilično sam religiozno igrao Colle-Zukertort sustav kad mi je protivnik to dozvolio. Sklonio bih se tome da napadi Colle-Zukertort, Barry i 150 pružaju prilično širok skup potencijalnih odgovora (ali imao bih i barem neku ideju kako igrati protiv 1.d4 f5 i 1.d4 e5 . Iako je poznato da je 1. ... e5 inferioran, bijeli mogu pogrešno odigrati, a vjerujem da na nižim klupskim razinama ispod stručne ocjene ograničeni repertoar otvaranja koji je dobro pripremljen može pružiti napadima vaših bolje ocijenjenih protivnika kao što sam otkrio (barem na nisku razinu stručnjaka. Slažem se općenito, iako je, ako zaista nastojite dugoročno napredovati u šahu, bolje proširiti izbor za otvaranje.

#4
+3
P Calu
2015-01-25 12:12:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekim od vas, takozvanih stručnjaka za otvaranje igre ...

Misliti da otvaranje koje igrate ometa vašu srednju i završnu tehniku ​​potpuno je lažno. Kriviti izlazak na sredini igre i gubitak na otvaranju koje ste odabrali također je lažno razmišljanje.

Mnogi GM-ovi i IM-ovi koriste se tim sustavima. Ako ne možete postići da ti otvori rade za vas, tada nećete dobiti ni glavnu liniju. Učenje otvaranja glavnih linija NE poboljšava vaš šah. Šah se zapravo tiče taktike, srednje i završne igre. Otvaranje je samo dio cijele igre.

Evo citata Johna Coxa koji je IM 2400ish FIDE ocijenio iz svoje knjige "Suočavanje s odstupanjima d4" "1930-ih vrhunski momci nisu znali jesu li ove otvore ili Queens Gambit je bio bolji. Bilo je to 2700-ih u njihovo doba; Oni su šah razumjeli puno bolje od mene, i ako im nešto nije bilo očito, bilo je bahato od mene kad sam mislio da bi mi bilo očito ako bih to samo shvatio Mogao bih lako nabrojati stotinu 2550+ igrača koji su podlegli otvaranju ove knjige "

Priznaje da su ga i ovi sustavi otvaranja mnogo puta palili ...

Evo pojma ... 99,9% njegove knjige ne propadne niti jedan sustav ... sve što njegova knjiga radi je da vas dovede u nivo crne boje. Pa što ćeš onda raditi ... Krilo?

Alekhine, Lasker, Capablanca itd. svi su koristili ove otvore .. Trenutno Kamsky Blatny Kovacevic Hodgson Yusupov Hebden koristi ovaj sustav protiv GM-a najvišeg nivoa.

Ljudi koji misle da otvaranje utječe na njihovu šahovsku tehniku ​​ili vještinu su tip koji iznova juri za otvaranjima, nikad zapravo ne savladajući niti jedan.

Kako ovo odgovara na postavljeno pitanje?
#5
+2
Aman Agarwal
2018-05-15 19:36:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1.d4 2.Nf3 je za mene glavna linija. U svojim igrama često igram 150 napada i Barry napada. Oni su vrlo dobri otvori i najbolja stvar u vezi s tim je da napadate bez ikakvih slabosti. To je sjajno, zar ne.
Ali ova dva napada igram samo kad protivnik odgovori s 1.d4 Nf6 2.Nf3 g6. Potez g6 govori nam da će crnac razviti svog biskupskog zaručnika i glumiti kraljevog Indijanca.
Za ostale redove morate proći kroz "Lukavi šahovski repertoar za bijele" Grahama Burgessa.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...