Pitanje:
Kako pronaći najbolje web stranice za igranje šaha?
blunders
2012-05-16 05:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji su faktori važni pri odabiru web stranice na kojoj će se igrati šah, uključujući, ali ne ograničavajući se na značajke i zajednicu?

Napomena: Otkad se traži najbolji šah web stranice ne potpada pod pravila za vrste pitanja koja su dopuštena na Stack Exchangeu, zaključio sam da bih pokušao postaviti u osnovi isto pitanje na način koji neće rezultirati biti zatvoren.

četiri odgovori:
#1
+6
user167780
2012-05-16 06:25:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovisilo bi u određenoj mjeri o tome koja je vaša razina sviranja i što želite od iskustva. Bez obzira želite li igrati nekoliko igara iz zabave ili želite poboljšati igru. Također tražite li besplatnu web stranicu ili ste spremni platiti pretplatu. Igram iz zabave, ali i radi poboljšanja igre, pa tražim web mjesto s većim brojem aktivnih igrača s dobrim rasponom ocjena. A ako ste spremni platiti pretplatu, postoje web stranice poput ICC i Playchess (nadam se da nije protivno imenovanju web stranica) koje nude vrlo dobre materijale za učenje poput video predavanja vrlo jakih igrača.

#2
+5
Soufiane Hassou
2012-05-16 05:40:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekao bih:

 • Korisničko sučelje
 • Dostupnost na odabranom mobilnom uređaju
 • Turniri. Volim turnire.
 • Besplatna verzija je dovoljno dobra ili barem razumne cijene
 • Dobar sustav ocjenjivanja i statistika (za praćenje evolucije)
 • Neka vrsta alati za analizu
#3
+4
b1_
2012-05-16 07:32:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pa, moj popis želja ide otprilike ovako:

 1. Intuitivno sučelje bez dosadnih grešaka.
 2. Pristup mobilnom telefonu.
 3. A izdašna količina besplatnog sadržaja.
 4. Nema varanja.
 5. Velika baza igrača, tako da mogu u bilo koje doba dana prilično brzo dobiti utakmicu protiv igrača na mojoj razini vještina.
 6. Da baza igrača bude usmjerena prema visoko kvalificiranim, a ne prema nižim vještinama , jer bih radije bio izazvan i unaprijedio svoj ego, možda s poticajima za visoko kvalificirane igrače da budu vidljivi i da se uključe.
 7. Kontrole koje vam omogućuju upravljanje vezama s drugim igračima, poput stavljanja igrača koji su vas iznervirali u okvir za ignoriranje i igrača kojima ste uživali igrajući se u okvir koji bi prijatelji željeli igrati, chat uređaji itd. .
 8. Živahni forum za raspravu i analizu.
 9. Sadržaj učenja.
 10. Sustav ocjenjivanja i nagrade.
 11. Turniri i događaji.
 12. Izbor u pogledu vremenskih kontrola.
#4
+3
xaisoft
2012-05-16 19:01:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čimbenici koje treba uzeti u obzir prilikom pronalaženja najbolje stranice za igranje šaha Pretpostavljam da ovisi o tome što biste smatrali najboljim, ali neki od mojih čimbenika su:

 1. Korisničko sučelje. To mora biti intuitivno. Ne bih trebao pogađati što učiniti ili pogađati što čini.

 2. Snažna zajednica. Zajednica može biti mješavina ocjena. Druga važna stvar u vezi sa zajednicom je ta da moraju biti dobri.

 3. Puno sadržaja za učenje

 4. Nema vremena zakašnjenja

 5. Pristup mobilnom telefonu (ovo će biti dobro kad dobijem pametni telefon)

 6. Razne vremenske kontrole.

 7. Turniri

 8. ako je besplatan, onda je još bolji, ali ako košta nešto poput ICC-a, ne bih imao ništa protiv da platim članstvo sve dok su profesionalci nadjačali negativne.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...