Pitanje:
Što je najvažnije za poboljšanje šahovskih vještina?
Soufiane Hassou
2012-05-05 20:14:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji puno savjeta o tome kako poboljšati svoje šahovske vještine, neki kažu otvaranje studija, drugi kažu da je praksa važnija od teorijskog znanja.

Svjestan sam da savjet ovisi o trenutne vještine igrača koji pita, zato slobodno podijelite svoje znanje prema razini vještina.

Vidim da se ovdje zatvaraju glasovi i shvaćam, ali ako se držimo eksplicitnog formata pitanja i odgovora (to jest, bez pitanja o mišljenju), bojim se da web mjesto neće postojati.
Slažem se s Tonyjem, to su vrste pitanja koja će odvesti ljude na stranicu, posebno početnike. Želite sve razine igrača.
Ali ovo nisu pitanja i odgovori. Ovo je samo zanimljiva početnica razgovora o temi sata u kojoj svatko i svi koji slušaju mogu početi stvarati svoje omiljene naučene lekcije. Ovo bi moglo biti dobra tema za razgovor, ali to nisu pitanja i odgovori. Molimo pročitajte opis bliskog razloga.
@RobertCartaino: Ovo je šah, mnoga pitanja imat će definitivan odgovor, svjestan sam pravila, ali, zapravo ne možete primijeniti SO pravila na šah.SE, pitam se je li moguće imati donekle "labava" pravila za šah.SE, ovo je beta, zašto ne biste malo eksperimentirali?
Poništavanje ovog kao neko "pravilo prelijevanja staka" neka je stara škola. Imamo 80 drugih web mjesta s pitanjima koja nemaju uvijek jedan određeni odgovor. SE uglavnom nije domaćin ovih anketa da bi vidio što * svi * misle o temi dana. Barem pročitajte http://blog.stackoverflow.com/2010/09/good-subjective-bad-subjective/ prije nego što ovu stvar otpišete kao neki način tjeranja korisnika. Suprotno tome, glavno uporište pitanja i odgovora u SE je da * ne * postavlja ista stara pitanja stotinama puta postavljena na svakom drugom forumu o toj temi. Prava pitanja imaju odgovore, ali ovo je samo anketa.
Kao primjer se koristim SO-om, jer sam tu uglavnom aktivan, dobro znam da je SE 80 mjesta. I još uvijek ne vidim kako je ovo anketa, nema izbora, zapravo, nema definitivnog odgovora, neki igrači prvo teorijski, kasnije vježbaju, drugi suprotno. U šahu je važno mišljenje.
Ovo je sjajno pitanje i ne treba ga zatvoriti. To je točno ono što će netko pretraživati ​​u googleu i dovest će ga na web mjesto.
Jedan odgovor:
#1
+11
Tony Ennis
2012-05-05 20:32:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izjava o odricanju odgovornosti: USCF B-igrač ovdje.

Moj savjet bio bi da igrate marginalizirane igrače višeg ranga i zamolite ih za pomoć u određivanju onoga što bi netko mogao učiniti bolje. Većina će ljudi pasti na sebe kako bi pomogli nekome tko se pošteno potrudi (dakle, web stranice poput ove.) Na turnirima nikada nisam imao protivnika koji nije voljan preći na neku igru.

I imao sam iznenađenja ulaskom u moje igre u Crafty i puštanjem da analizira svaki potez. Prilično brzo možete vidjeti gdje stvari idu u stranu. Na mojoj razini razlog zbog kojeg gubim uvijek je taktički. Odnosno, nakon mog poteza, Crafty pokazuje kako gubim komad ;-) Ohrabrujuće je što ni moji protivnici ne čine uvijek najbolji potez, tako da nisam potpuno osuđen.

Nekada sam imao instruktora (USCF Master) koji je savjetovao igrače A i B: taktike, taktike, taktike. Odnosno, mogli bismo dobiti sve svoje igre samo koncentriranjem na sljedeća 4 poteza ili tako nekako. Kad prestane raditi, bili bismo puno bolji igrači.

Savjetovao bih:

  • potražite instruktora koji vas svaki put može pobijediti (+400 bodova, ili tako nekako.)
  • prilično dobro naučite nekoliko otvora. Teško je ostati motiviran kad je svaka igra nered potezom 7.
  • proučavajte probleme
  • usredotočite se na dobre igre, a ne na pobjedu po sebi.
  • ne bojte se izgubiti.
  • puno igrajte, snimajte svoje poteze, a zatim ih prođite kroz računalo.
Nikad nisam razmišljao o tome da pitam jače igrače kako se poboljšati nakon utakmice. Ovo je sjajan prijedlog. Hvala.
sjajni prijedlozi!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...