Pitanje:
Koje su najbolje stranice za igranje šaha?
Andrew
2012-05-02 02:04:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koje su najbolje web stranice za internetski šah?

Besplatne web stranice s prijateljskim zajednicama su bolje.

Stack Exchange općenito ne funkcionira dobro za pitanja koja samo prozivaju zajednicu. Smjernica je ** "stvarna pitanja imaju odgovore, a ne stavke ili ideje ili mišljenja." ** To uvijek zvuči ludo za novu zajednicu, ali vjerujte mi, izbjegavanje ovih preporuka (posebno rano u najboljem slučaju) pokazalo se vremenom i opet kad osnovna zajednica počne vidjeti gdje sve ide po zlu. Pozivam vas da pročitate ovaj kratki post na blogu: ** [Prava pitanja imaju odgovore] (http://blog.stackoverflow.com/2011/01/real-questions-have-answers/) ** jer mi ponestaje soba ovdje. Hvala.
Dogovoreno. Ali zašto ovo ne pretvoriti u wikik zajednice umjesto zatvaranja?
Budući da wiki zajednice ovo pitanje više ne čini anketom "nabroji svoje omiljene stranice šaha". Pogledajte http://blog.stackoverflow.com/2011/08/the-future-of-community-wiki/
Sviđa mi se Chessfriends.com. Besplatno za upotrebu (s određenim ograničenjima), lijepo korisničko sučelje i sjajne Android / iOS aplikacije!
Koristio sam chesscube da su bili najbolji u vještinama podudaranja, ali ušli su u komercijalu, a web stranica je u trenu, proguglao sam i otkrio da chess24.com ima jako lijepo korisničko sučelje i da tamo imaju stvarne velemajstore. Pokušat ću neko vrijeme i vidjeti kako to ide
Ovo je stara nit, ali želio sam ostaviti vezu do [lichess.org] (http://lichess.org) koji je potpuno besplatan, bez oglasa i ima izvanredne značajke za učenje i analiziranje igara. Ima izvrsne mobilne aplikacije, a izvrsno funkcionira i u pregledniku.
Pet odgovori:
#1
+24
Bort
2012-05-02 02:24:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chess.com postao je aktualno mjesto sa živim i dopisnim šahom, zajedno s taktičkim problemima, člancima itd. Šah uživo je u redu, ali ne i najbolji.

ICC ili playchess najbolji su za živi šah, FICS ako želite besplatno, ali nema što više naslovljenih igrača ili značajki. Te će stranice također sadržavati videozapise, komentare turnira najviše razine uživo i još mnogo toga.

Koristio sam sve ove opcije i pronašao sam chess.com kao najprijateljskiju zajednicu, a FICS daleko najgoru.
Član sam FICS-a, uključen i isključen, od 1996. Otkrio sam kako su obojica prijateljski raspoloženi, uz nekoliko krajnjih izuzetaka. Što se tiče zajednice, FICS se ne može pobijediti chat kanalima na svemu, od matematike, filmova itd.
Ne sviđaju mi ​​se oglasi na chess.com - također, njihova besplatna članstva VRLO su ograničena.
@Sean: Imam AdBlock.
Složite se sa šahovskim dijelom uživo na chess.com, čak i sada ga treba poboljšati.
Nedavno se na lichess.org pojavila nova žarišna točka za živi šah, a većina šahovskih streamera na Twitchu (npr. Penguingim, KingsCrusher) obično to mjesto sada koristi.
#2
+11
Rex Butler
2012-05-02 07:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite igrati puno brzih igara, preporučio bih FICS ili besplatni Internet šahovski poslužitelj. Koristeći dobro sučelje poput BabasChess-a ili Winboarda, vrijeme odziva je puno oštrije. Ima dugu povijest s puno "kulture", ne-tematskih kanala za chat, "botova" i puno više igrača na glavnoj razini od nekih drugih stranica.

Chess.com je također dobra opcija.

#3
+10
Bryan
2012-05-02 02:38:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ChessCube

ChessCube ima jedno od najljepših korisničkih sučelja, iako se ne može koristiti s iPhoneom ili iPadom jer koristi bljesak.

Slažem se s tobom. ChessCube je prilično cool, Jerry iz Chess-Network-a i KingsCrushera često posjećuje Warzone turnire. Također, ChessCube je sada internetska stranica broj 1 šahovskih turnira - s preko 400 turnira dnevno. Postoje sobe za razgovor, učenje šaha i savladavanje šahovskih videa te sjajna zajednica.
ChessCube se osjeća kao da igrate u sasvim drugom svijetu. Sviđalo mu se, ali ne daje klasičan osjećaj.
#4
+9
Marsellus Wallace
2012-05-02 02:17:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chess.com vrlo je popularan i besplatan. Ima i Facebook aplikaciju koju možete koristiti za igranje. Također se možete igrati s vremenskim ograničenjem od dana / tjedana, što je vrlo korisno ako rijetko možete naći vremena da sjednete i ozbiljno započnete ozbiljnu utakmicu.

Ima i iOS i Android aplikaciju.
Odgovor je u redu, osim što se čini da je duplikat.
Glasao za duplikat.
@Sean Prije nego što se izjasnite za dvostruki odgovor, trebali biste naručiti odgovore po "najstarijim" i vidjeti kako su kronološki objavljeni. Ova web stranica nalaže odgovore glasovanjem i to može dovesti u zabludu. Bio je odgovor samo Jamesa Tomasina kad sam otkucao svoj. Također, vrlo je često da dvoje ili više ljudi istodobno počnu upisivati ​​slične odgovore i objavljuju ih u osnovi istodobno
@Bryan Vidi komentar gore.
@Sean Ovaj je odgovor 7 minuta * stariji * od Bortovog odgovora. +1
#5
+6
James Tomasino
2012-05-02 02:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Red Hot Pawn ima sjajnu šahovsku zajednicu i dostupan je besplatno ili uz pretplatu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...