Pitanje:
Koji su gambiti bili najuspješniji?
Andrew Latham
2012-05-05 08:54:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim Queen's Gambita (koji ionako zapravo nije gambit), koji su gambiti bili najuspješniji što se tiče postotka osvajanja i upotrebe na visokim razinama igre?

Nisam siguran koji je najbolji, ali definitivno nije kraljevski gambit. Fischer očito pobija crtu svojim potezom `3 ... d6`:` 1. e4 e5 2. f4 exf4 3. Nf3 d6`
Čini se da @TravisJ: Carslen ipak ne dijeli vaše mišljenje. Pogledajte http://www.365chess.com/game.php?gid=3733824.
@thb - Možda bi Yue trebao pregledati Fischerove igre s obzirom na kraljev gambit. Jasno je da exf4 osvaja pijuna, a Yue je pogriješio što nije prihvatio po mom mišljenju. KGD je dobar položaj za bijele.
Dva odgovori:
#1
+15
sam hocevar
2012-05-05 15:10:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema ovoj statistici iz 4 milijuna igara, Marshall Gambit iz obrane Poluslaven je najuspješniji s 58,4% pobjeda. Brojao sam samo otvaranja gambita koja su imala više od 1000 pojavljivanja u bazi podataka.

Čini se da je najmanje uspješan gambit Latvijski gambit sa samo 41,1% pobjeda.

Imajte na umu da budući da baza podataka ne diskriminira starije igre, statistika ne mora nužno odražavati mogući ishod otvaranja ako se igra danas.

Dakle, u osnovi kažete da je Queen's Gambit najuspješniji (jer je Marshall zapravo samo Queen's Gambit odbijen ili ekvivalentan zbog transpozicije).
@TravisJ,, to nije ono što govori Samov odgovor. Kao što Andrew ističe u pitanju, kraljičin gambit sam po sebi zapravo nije gambit; ali Marshall Gambit jedan je od načina da se nastavi istinski gambit ako Black odbije QG s Poluslavenskom obranom.
@EdDean - U tom ste trenutku otvorili maticu matice i nadate se transponiranju u ovaj sustav. Otvor i dalje ide prema kraljičinom gambitu. Da napomenem, Nakamura igra 1. d4 gotovo isključivo, tako da se ne svađam protiv započinjanja tog poteza, ali ako slijedite s 2. c4, to je period kraljica gambita. Sve ostalo nakon toga ovisi o odigranoj obrani i onome što transponirate.
@TravisJ, Slažem se da se, u slučaju Marshall Gambit, igra otvara kao QG. Tada Crni to čini poluslavenskom obranom, a onda Bijeli mogu igrati Marshall Gambita. Izvorno se pitanje odnosi na to kako određeni gambiti stoje statistički, a 58,4% dobitnih statistika koje Sam daje * je za Marshall Gambit konkretno *, a ne za QG općenito (za što Andrew nije bio zainteresiran da pita). Zato Samov odgovor ne "u osnovi govori da je Queen's Gambit najuspješniji" kao što ste predložili u svom prvom komentaru.
@EdDean - Prvi redak pitanja je "osim matice matice", čineći ovo pitanje više o gambitima koji ne uključuju bijelu boju koja počinje s d4 c4.
@TravisJ: Mogu razumjeti zašto bi to netko mogao pročitati na način na koji ste to vi pročitali, ali zapravo, "osim Queen's Gambita (koji ionako zapravo nije gambit)" znači da je OP htio uzeti u obzir retke koji uključuju stvarnu žrtvu pijuna (umjesto da samo pseudo-žrtva koju nudi `2. c4`), ali * ne znači * isključiti sve daljnje (istinske) gambit linije koje su mogle započeti potezima` 1. d4 d5 2. c4`. Marshall Gambit uključuje iskrenu ponudu zaloga, i tako se uklapa u kategoriju uvodnih linija za koje je OP želio statistiku.
@EdDean - Pošteno.
@ajax333221 Nadao sam se da je posljednji odlomak o tome jasan; ako mislite da bih trebao dodati još veću izjavu o odricanju odgovornosti, možda mi možete pomoći da to pravilno sročim?
@SamHocevar u pravu si, oprosti što sam bio preumoran i to mi je nedostajalo. Ali označio sam s +1 ako se zbog toga osjećate bolje
Zanimljivo je da mislim da najuspješniji gambit za Crne ima isto ime - čini se da Marshall Gambit _u Ruy Lopez_ dovodi do prisilnog izvlačenja, u osnovi je glavnu liniju Ruy-a izbacio iz poslovanja na najvišu razinu.
#2
-1
Rookie
2020-05-31 05:54:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema Stockfishu, najbolji je napad pržene jetre (+1,57), a najgori je latvijski gambit (+1,61) za crnu, najgori nije Halloween Gambit, iako je skoro tu.

Pitanja su kao kriterij koristila postotak dobitka i upotrebu na visokim razinama igre. Iako računalna procjena (s nepoznatim postavkama) daje određenu sliku, ona ne mora nužno otkriti korisnost otvora ljudskom igraču i za praktičnu igru.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...