Pitanje:
Koliko vremena treba utrošiti na učenje otvaranja?
xaisoft
2012-05-14 23:39:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam da ovo može biti subjektivno pitanje ovisno o otvaranju, ali općenito, treba li potrošiti vrijeme na nekoliko otvora odjednom ili se neko vrijeme neko vrijeme treba koncentrirati na jedno otvaranje i igrati ga svakom prilikom? Općenito, koliko treba potrošiti na otvaranje, uključujući varijacije?

četiri odgovori:
#1
+7
James Tomasino
2012-05-16 00:59:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U pravu ste kad je ovo vrlo subjektivno pitanje. Pročitao sam nekoliko knjiga (nažalost, ne mogu se sjetiti dobrih referenci) koje za početak predlažu odabir vrlo ograničenog skupa otvora. Iscrpno koristite ovo u svakoj situaciji u kojoj igrate, bilo prikladno ili ne. Dok napadate i branite u raznim situacijama, počet ćete dublje učiti zasluge položaja nego samo čitati o njima.

Što se tiče vremena na kojem se držim, moj najbolji prijedlog (a ovo je doista subjektivno) jest držati se otvora dok se ne prestanete iznenaditi. Jednom kad osjetite da ste "vidjeli sve", spremni ste za razgranavanje.

Kad se počnete širiti na druge otvore, možda će vam biti lakše koristiti otvore u koje se može prenijeti iz otvori koje već znate. Sličnosti će vam pomoći da se brže prilagodite i pružit će vam veću fleksibilnost na ploči.

#2
+6
Andrew Latham
2012-05-16 08:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj je plan obično sljedeći:

  1. Pročitajte uvodnu knjigu na otvaranju. Obično, ako mi se zapravo ne sviđa, skužio sam ovdje ovdje, a ako mi se sviđa onda imam dobru ideju o najosnovnijim idejama ili planovima. Serija "Starting Out" je dobra za ovo.

  2. Stavite sve poteze u ChessBase i spremite ih u bazu podataka početnih biblioteka.

  3. Stalno puštajte otvaranje na ICC-u. Obično provedem oko tjedan dana radeći na tome, pokušavam otvoriti oko 100 igara. Nakon svake igre analizirajte s Houdinijem kako biste vidjeli gdje je plan otvaranja / srednje igre pogriješio, čak i ako sam pobijedio.

  4. Prepoznajte problematična područja ili varijacije i zakrpite ih.

  5. Ako sam uvjeren u otvaranje do ovog trenutka, onda je to obično dovoljno i nastavit ću ga reproducirati na Internetu kako bih se popravio i zapamtio. Ako postoji varijacija koja se čini posebno popularnom ili problematičnom, potražit ću GM igre ili analize na njoj, pogledati je s nekim prijateljima i upotrijebiti Houdini za kreativne ideje. Obično odabirem ideje za koje se čini da će najvjerojatnije odbaciti ljude na temelju stilova sviranja koje sam promatrao, a ne ideja s najboljim evalima. Ponekad čak dobrovoljno ulazim u negativne ocjene kad su bile dostupne pozitivne ocjene.

  6. Ako još uvijek nisam samouvjeren, pokušavam shvatiti isplati li se zadržati na tome. Nikad mi se nije isplatilo.

Na kraju, ako ostane na mom repertoaru dulje od šest mjeseci, na otvaranju ću kupiti još knjiga koje su napredniji, zajedno s nekim monografijama i ChessPublishing PDF-ovima (ako su dostupni), tako da ga mogu ne samo nadopuniti novim idejama (tako da mogu imati više opcija ako više puta igram istog protivnika), već i imati predodžbu o tome što su ljudi preporučujući za drugu stranu. Nadalje, zadovoljstvo što ste "stručnjak" za otvaranje, nakon što ste pročitali veliku količinu literature o njemu, je lijepo.

To je vjerojatno pretjerano, ali to je uvijek bio moj stil učenja šaha.

#3
+2
blunders
2012-05-14 23:56:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vježbanje otvaranja dok ne pobijedite u jednoj igri koristeći ga s igračem veće ili jednake vještine, jer biste vjerojatno značili da ste stekli značajno majstorstvo nad otvaranjem, iako bi, kako kažete, definiranje potpunog majstorstva vjerojatno bilo subjektivno .

#4
+2
therach3
2013-04-07 23:17:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morate svim srcem raditi na jednom ili dva otvora najmanje pola godine dok ne otkrijete oba otvora iznutra, a zatim prijeđite na drugi 2. Ovo je stvarno najlogičniji način da se postane dobar kao "ribolov" kroz početnu knjigu i grubo učenje kako igrati mnoga otvaranja neće vam učiniti puno pravde. taktike i endgame u međuvremenu će vam također pomoći da poboljšate svoju kreativnost i prostornu svijest uz čvrstu strukturu otvaranja. Sretno!Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...