Pitanje:
Koji su dobri otvori za metak?
Andrew Latham
2012-05-04 07:16:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Očito je da bullet šah ima drugačiji niz strategija od uobičajenog. Iz toga slijedi da će određeni otvori biti bolji ili lošiji u odnosu na njihove uobičajene šahovske kolege. Hikaru Nakamura obuhvaća neke primjere u svojoj knjizi "One Minute to Mate", ali pokrivenost je vrlo lagana. Koji su dobri otvori za šalove od metka koji su posebno jaki zbog prirode šaha od metaka?

Mogući duplikat: http://chess.stackexchange.com/questions/227/what-are-good-openings-for-white-during-a-blitz-game. Ipak mi se ovaj više sviđa.
Niti duplikat metaka malo se razlikuje od blitza, specijalnost 1 + 0
Pet odgovori:
#1
+11
Andrew
2012-05-04 07:40:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolji bullet igrači mogu i igraju standardna otvaranja. Otvori su teorija jer su najbolji potezi.

Ako želite igrati nešto drugačije, postoji nekoliko opravdanja. Ako cijelo vrijeme igrate određene poteze, često ih možete raditi brže i dobiti vrijeme na satu. Slično tome, ako igrate nešto izvan takta, najvjerojatnije ćete znati neke planove s pozicije i često ćete imati bolje razumijevanje od protivnika.

S tim vodstvom, jedno od najjednostavnijih otvaranja za igranje je zaručnicima oba biskupa, igrajte e3 i d3 i dovedite vitezove do d2 i e2 (ne nužno tim redoslijedom). U prvih 8 poteza događa se vrlo malo, pa nećete morati tražiti taktiku. Loša strana je što svom protivniku dajete veliku svemirsku prednost.

Glavni planovi ovog otvaranja su razviti sve vaše manje dijelove, a zatim odlučiti igrati ili c4 ili f4 , ovisno o tome kako vaš protivnik ima rasporedio svoje snage. Možete dvorac (obično kraljevski), a zatim samo igrati šah.

Osobno sam uvijek imao bolji uspjeh u internetskom šahu (posebno metku) igrajući standardna otvaranja. Igrajte otvore koji su vam ugodni i moći ćete iskoristiti čitav svoj zbroj šahovskog znanja, za razliku od pukog korištenja bullet "trikova".

Iako je to izvan dosega ovog pitanja, jedan od najboljih načina za poboljšanje u metku je raditi na igranju bolje i brže kada oba igrača imaju 10 sekundi. Većina igara se dobiva ili gubi u ovom vremenskom okviru.

#2
+7
Nikana Reklawyks
2012-11-18 05:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otvori koji su vam poznatiji od vašeg protivnika i u kojima to čini razliku ¹. Ako to želite nekako iskoristiti, a ne samo "igrati bolje".

Stoga bih predložio da se odlučite za gambite i vrlo otvorene pozicije , u agresivnom stilu. Pogotovo ne dobro poznate². U ovim otvaranjima, poznavanje detalja i ishoda nastalih pozicija donijet će vam veliku prednost ako vaš protivnik nije. Naprotiv, u zatvorenoj igri sitne pogreške može biti puno teže kazniti, pogotovo u ovom vremenskom okviru (tj. Ne želite imati toliko sigurnu, ali malu prednost da će vam prvi lapsus u endgameu upropastiti).

Stoga predlažem:

A za crno:

  • Budimpeštanski Gambit protiv 1. d4 .
  • Slon Gambit protiv 1. e4 e5 2. Nf3 .
  • Petrov ili skandinavska obrana mogu biti i opcije.

Ako ste spremni naučiti još mnogo toga, možete odgoditi ih kasnije premjestiti u većinu odigranih linija, ali to povećava repertoar koji morate svladati. Možda biste htjeli pogledati tamo.

¹ Tvrdim da je Andrewov prijedlog fianchetta previše pasivan za to, jer vaš protivnik praktički nema šanse da pogriješi protiv toga. (Već dugo igram ovaj sustav.)
² Ne govorim o Queen's gambitu ili Najdorfu, tj.

#3
+6
DJR
2012-11-23 19:49:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Po mom mišljenju, čovjek mora odigrati uvod koji najčešće igra, jer u bullet šahu ima vrlo malo vremena za razmišljanje. Ako ste voljni otići i naučiti novo otvaranje, onda vam preporučujem Stonewall jer igru ​​čini vrlo zatvorenom igrom, zadržavajući snažno držanje centra. Uz crne komade, francuska obrana i budimpeštanski Gambit služe kao dobar otvor.

#4
+1
Inertial Ignorance
2019-06-02 22:42:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da budem potpuno iskren, samo igrajte svoja redovita otvaranja. Vi ih najbolje poznajete i shodno tome moći ćete brže igrati s njima. Na mreži sam oko 2400 u 1 0 šahu i to je strategija koju koristim ako se osjećam ozbiljno u vezi s ocjenom.

#5
  0
user18196
2019-06-03 01:39:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igrao sam 1 + 0 prije nekog vremena i otvaranje knjiga nije bilo nešto o čemu bih puno razmišljao na svojoj razini (imao sam 2000 na 1 + 0 na chess.com).

Međutim, malo je drugačije ako igrate 1 + 0 (ili 1/2 + 0) nego npr. 2 + 1, što je ponekad uključeno u vrijeme nabrajanja.

Ako igrate 2 + 1, možete igrati igru ​​kao u blitzu slijedeći otvore koje znate, ali 1 + 0? u ovom trenutku kontrole možda ćete htjeti dovesti svog protivnika u nevolju.

Uobičajeno je na 1 + 0 nuditi parne dijelove samo da biste osvojili neko vrijeme. Ponekad se vaš protivnik nervira i ako igrate čudno, otvaranje brzih prijetnji može biti nešto za razmotriti na [mladom] nivou koji nije glavni.

  [FEN ""] 1. e4 e5 2. Bc4 Nc6 3. Qh5 g6 4. Qf3 Nf6  

Rezultat je crna boja može izgubiti 5 sekundi (jednako važno kao pijun u igri 1 + 0) dok bijela nije slaba struktura ili ozbiljne smetnje u razvoju.


Ako ne želite igrati čudne otvore, možete probati ljubazne otvore Budimpešte Gambit. Nakon 2 ..... e5 bijeli mogu izgubiti nekoliko sekundi ili neće uspjeti uhvatiti pješaka, a uvijek možete završiti materijaliziranjem nekih zamki kao što je ova ako vaš protivnik ne zna teoriju.

  [FEN ""] 1. d4 Nf6 2. c4 e5 3. dxe5 Ng4 4. Bf4 Nc6 5. Nf3 Bb4 + 6. Nbd2 Qe7 7. a3 Ngxe5 8. axb4 Nd3 ++  
@PhishMaster. Puno vam hvala što ste ispravili moj odgovor. Imao sam određeno iskustvo s 1 + 0 na razini 2000. godine, ali s godinama sam postao gori. Samo neke misli :)
Nema na čemu. Upravo radim na zlatnoj znački Copy Editor, gdje uređujete 500 postova. Upravo prolazim kroz mnoge od njih tražeći pravopisne pogreške, jer ne volim uređivati ​​ideje ljudi. Ako želite, mogu posebno pogledati vaša pitanja / odgovore. Nisam to želio učiniti jer sam osjećao da bi vas to moglo uznemiriti. Razumijem da engleski nije vaš materinji jezik, pa se događaju pogreške.
@PhishMaster. Većina mojih pitanja uređivana je, ali slobodno uređujte bilo koju oznaku ili tekst s pogreškama mog malog sadržaja. Zahvaljujem na svim zadacima koje radite.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...