Pitanje:
Koji je najbrži način da igrač dođe do faze u kojoj se ne otvara glupim potezima?
blunders
2012-05-03 01:36:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pod pretpostavkom da igrač zna pravila, postoje li besplatne simulacije za jednog igrača koje će jednog igrača brzo samostalno naučiti kako se kretati dalje od otvaranja glupim potezima.

Pet odgovori:
#1
+7
Tom Au
2012-05-03 05:09:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koncept zbog kojeg sam prestao povlačiti gluposti je upravljanje centrom .

To je značilo iseljavanje pijuna d i e, moguće sa pijunima c i f, bilo u korak, bilo kao podrška. Vjerojatnije bih viteza premjestio na c3 ili f3 (c6 ili f6 ako je Crni), pa biskupa ili dva. Dvorac što prije, prije poduzimanja aktivnosti na krilima.

To je eliminiralo puno loših poteza otvaranja poput b3 , g3 i još gore, a4 i h4 .

Iako se slažem da a4 / h4 nisu baš dobri, b3 / g3 su potpuno valjani potezi ako tako razvijate biskupe imajući na umu kontrolu nad središtem.
@AnonymousLurker: To je vjerojatno istina za vrlo sofisticiranog igrača. Ali početnici, po definiciji, ne spadaju u tu kategoriju.
#2
+4
Daniel
2012-05-03 02:01:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U području otvaranja, mislim da vam simulacija za jednog igrača neće poslužiti kao dobro čitanje. Za početak bih predložio Wikibook teoriju otvaranja šaha , možda nakon čitanja temeljnije verzije.

naravno, iskustvo igranja s drugima dobro će ojačati vaše otvaranje, nakon što spustite principe.

#3
+3
Tony Ennis
2012-05-03 04:07:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pazio bih na riječ 'glupost' jer različitim ljudima znači različite stvari. Kasparov bi razmotrio besmislene stvari koje biste vi ili ja smatrali potpuno groovit .

Mislim da igrač može naučiti glavne crte nekoliko otvaranja i naučiti osnovna načela koja stoje iza tih poteza ( zauzmite središte, razvijte komade ...) za ne previše vremena.

Koliko dugo prije nego što možete pronaći točan odgovor na 10. potez oštre varijacije Ruy Lopeza? Možda malo duže.

#4
+3
Andrew Latham
2012-05-16 08:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otvorite s 1. d4 , 2. Nf3 , 3. g3 , 4. Bg2 i onda radite što god želite. Do tog trenutka teško je pronaći glupe poteze koji očito nisu gluposti. Pronaći najbolji potez vrlo je teško, ali ako ste početnik, ne trebate se o tome brinuti.

O vašoj 2. rečenici: biste li nagovijestili u drugim otvaranjima, ima više besmislenih poteza koji su besmislice, ali na nevidljiv način? Mislim da vaš odgovor ide poput "jednom kad znate prepoznati gluposti, više je ne puštate", što nije blizu odgovora na pitanje. Također, posljednja 2 poteza su loša: `1. d4 e5 2. Nf3 e4 3. g3 exf3 4. Bg2 fxg2` (Slon Gambit).
Da, kao u King's Indianu, ima puno poteza koji izgledaju u redu, ali stvarno su gluposti. U katalonskom postavljanju poput ovog koje preporučujem, većina poteza koji na početku izgledaju u redu jesu.
#5
  0
yobamamama
2019-12-10 23:16:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odaberite JEDNO otvaranje i specijalizirajte se za to. Ne brinite se za bilo kakve druge otvore. Za crnu je to malo teže, ali možete pronaći zvučnu zaštitu kako biste ograničili koliko trebate znati.

Igrajte GM igre s tim otvaranjem. Igrajte sve koje možete pronaći. Budite potpuno upoznati sa svim uobičajenim varijacijama i kako su ispale srednje igre.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...