Pitanje:
Zašto je dobra ideja vjenčati iznad kralja? Ako to učinim, trebam li neko vrijeme nekoga ostaviti tamo da čuva rupu?
Daniel
2012-05-04 17:59:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razumijem zašto vjenčanje može biti korisno, čak i smrtonosno za protivnika, ali bi li to trebalo biti učinjeno na onoj strani na koju kralj zamakne? Shvaćam da kraljeva indijska obrana / napad uključuje vjenčanje na kraljevskoj strani, kao i bacanje na kraljevsku stranu, za Crne i Bijele; i da je taj položaj prilično jak. Ali volio bih znati princip iza kojeg se otvara N-pijun iznad dvorca. Je li to slaba točka? A ako je tako, trebam li paziti da ne pomaknem svog biskupa s trga zaručnika?

Pretpostavljam da je općenito moje pitanje: na što trebam biti oprezan kada napredujem prema pijunu ispred prognanog kralja u igra od rane do srednje?

četiri odgovori:
#1
+17
Quantum Elf
2012-05-04 19:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fianchettoes su vrlo česta i jaka postava. Ali pripazite i na dva najčešća napada na zaručenu poziciju, a to su:

A. Pokretanje založnog igrača založio je ploču (protiv Crnog ovo bi bilo h4-h5 itd.) I otvaranje h-datoteke. Puno sam puta igrao protiv Pirca, gdje su Crni "napadali" napad. Bijeli igra h4-h5, nakon čega slijedi trgovina pionom, a zatim igra Qh6 + vrlo jakim napadom na otvorenu datoteku.

B. Žrtva viteza na f5 (gdje bi Crni prihvaćajući vreću igrao ... gxf5 ). Ovaj ključevi otvaraju položaj i podižu strukturu zalagaonice.

Čak i ako protivnik zamijeni svog biskupa iste boje za vašeg biskupa s vjerenicama, i dalje možete postati slabi u tom kompleksu boja (npr. protivnička kraljica može na primjer stajati na h6 i biti trn u oku)

#2
+6
Tony Ennis
2012-05-04 18:23:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na što biste trebali biti oprezni? Izgubiti zaručenog biskupa dok vaš protivnik ima tog obojenog biskupa i Q. Vjerojatno ćete pronaći sve vrste igrača koji bi zamijenili lovku za tog biskupa.

Držite biskupa na dugoj dijagonali, osim ako nema uvjerljiv razlog zašto ne.

U obrambenom smislu biskup je prilično dobar. Napadno puca kroz sredinu ploče, proviruje protivničkog topa i viteškog pijuna, a ponekad dodaje pritisak neprijatelju K, ovisno o tome kako ide ronjenje.

#3
+5
Tom Au
2012-05-04 22:02:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prednost zaručnika (za obranu) je u tome što je to "super pijun" ispred svog kralja. Također ima uvredljivu vrijednost u kontroli dva kvadrata središta.

Opasnost je u tome što se može zamijeniti. Ako imate točku na f1 (f8) i biskupa na g2 (g7), protivnički biskup mogao bi otići na trg u h datoteci, uz podršku svoje kraljice, prikvačivši vašeg biskupa. Zato morate biti oprezni pri pomicanju topa kako bi se vaš biskup mogao povući do h1 (h8).

Druga stvar koja treba biti svjesna je potencijal viteške žrtve na f4 (f5) koja prijeti uklanjanjem ili biskupa, ili barem g-pijuna ispred njega.

#4
-1
edwina oliver
2020-01-24 03:16:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Logična zabluda. Pretpostavlja posljedicu.

Možda je dobro, a možda i nije.

Udružio sam mnoge protivnike koji su imali vjerenika B ispred svog kralja.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...