Pitanje:
Koji je zadnji dio koji je razvijen i zašto?
blunders
2012-05-17 19:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Statistički gledano, za bijelo i crno, koji je zadnji komad pomaknut sa svog početnog položaja, i zašto?

mislite li zadnji komad premješten u igri kada završava ili zadnji komad premješten u bilo kojem trenutku?
+1 @Andrew: Posljednji komad pomaknut je sa zadanog početnog položaja na ploči. Na primjer, svi pijuni počinju s drugog reda, ali pretpostavljam da zadani pijun nije zadnji statistički gledano pomaknut komad.
Iako nije izravno rješenje vašeg problema, odgovor Olivera Brennana na "Kolike su šanse za preživljavanje pojedinih šahovskih figura u prosječnim igrama?" može pobuditi vaš interes: https://www.quora.com/What-are-the-chances-of-survival-of-individual-chess-pieces-in-average-games/answer/Oliver-Brennan
Kako računate igre u kojima postoji više od jednog komada koji se nije pomaknuo do kraja igre? Pretpostavljam da je ovo velik dio svih igara u kojima se neki pijuni još nisu pomaknuli.
Pet odgovori:
#1
+6
xaisoft
2012-05-17 21:30:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da je dobar pristup ovome vidjeti koji se dijelovi najvjerojatnije prvo kreću.

Središnji pijuni obično uvijek izađu.

Biskupi i vitezovi izlaze rano

Ako dvorite rano, jedan od topova plus kralj će se pomaknuti

Drugi top ponekad ostane mirovati ako nema otvorene datoteke.

Kraljica obično ulazi u igru.

Budući da želite zaštititi kralja, pogotovo ako je u zamku, rekao bih da bi većina igrača pokušala posljednje pomaknuti pijune ispred dovedenog kralja ili ih ostaviti na njihovim izvornim trgovima .

Bila je smiješna igra između Tala i Karpova gdje je Tal igrao e2-e4 u potezu 101 "iz zabave". Ozbiljna utakmica na jakom turniru. Završeno izvlačenjem.
Pa, odgovor je netočan jer on pita o razvoju dijelova. Ne možete razviti pijuna, vi ga pomičete.
#2
+4
Arlen
2012-10-20 22:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji toliko čimbenika koji bi na to mogli utjecati. Snaga igrača, kao prvo, jer slabiji igrači obično igraju teške figure (početnicima uvijek mora se reći da ne guraju svoje pijune s roka i izvode svoje topove ispred svojih pijuna).

Dalje, izbor otvaranja na to jako utječe, jer to može diktirati i ronjenje i strukturu zalagaonica.

Budući da je OOO rjeđi od OO , dobra pretpostavka za posljednji komad je QR, jer se svaki drugi komad mora pomaknuti prije nego što može. No, uključuju se i pijuni, a s obzirom na rijetkost vjerenika s kraljevske strane, pretpostavljam da bi b-pijun mogao čak i gurnuti Roka za zadnji premješteni.

Koja je svrha pitanja, osim besposlene znatiželje ? Postoji li načelo kojem ciljate?

#3
+3
ntomlin1996
2014-05-19 11:53:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možemo ukloniti nekoliko nevjerojatnih kandidata:

  • Središnji pijuni brzo se razvijaju u većini igara kako bi kontrolirali centar i pomogli razvoj.
  • C-pijuni su također često premještani na otvaranju.
  • Vitezovi su često prvi pravi komadi koji se razvijaju jer njihov razvoj oslobađa prostor kralju da dvorcu i kontrolira centar.
  • Biskupi su također razvijeni rano u većini igara, prvenstveno iz istih razloga kao i vitez.
  • Dvorac Kings rano u većini igara.
  • Budući da je OO češći od OOO , također možemo sigurno isključiti kraljeve topove.

To nam ostavlja matice, kraljičine tokove i a-, b-, f-, g- i h-pijuni. Među pijunima mislim da će se b-i g-pijuni najvjerojatnije prvo pomaknuti, budući da je zaručnica relativno čest manevar. Među dva preostala dijela, kraljica je uglavnom razvijena ranije u igri od kraljičina topa, pa je možemo isključiti.

Sad smo došli do kraljičinog topa i tri pijuna. Iako sam u početku mislio da će f-pijun biti najčešći zadnji komad razvijen, brz pogled na moje igre govori drugačije. Velika popularnost otvaranja ptice, kao i česti kraljevski napadi, osiguravaju da je f-pion rijetko posljednji razvijeni komad.

Također ću isključiti a-pijuna, jer često se premješta u otvore poput sicilijanskog (npr. Najdorf) i Ruy Lopeza (npr. glavna linija).

Budući da su preostali samo h-pion i kraljičin točak, teško je napraviti usporedbu bez statistike. Iako će u većini igara zadnji komad koji će se razviti biti pijun, velik broj pijuna u odnosu na broj vjerojatnih komada omogućuje da je kraljičin točak jedini, statistički najvjerojatniji dio koji će se zadnji razviti. / p>

#4
+2
zscoder
2014-05-12 17:22:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Topa ili kraljica. Tipično

Vitezovi & Biskupi bi se trebali rano razvijati. Kraljica bi trebala izaći nakon izlaska manjih dijelova. Ponekad ostaje tamo i napada odatle (npr. U sicilijanskom jugoslavenskom napadu bijeli igrači obično dvorce dvorca i guraju h-pijuna, s tim da toranj ostaje na h1)

#5
+1
Paul Burchett
2014-05-14 10:20:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekla bih da je kraljica upravo iz razloga što je ne ganu mnogo ranije - jer je podložnija napadima!

Također, nije li vitezovi pred biskupima pravilo za otvaranje koje vrijedi u većini okolnosti? Kažem to jer bi to gotovo eliminiralo viteza iz prepirke ili u svakom slučaju na turnirima.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...