Pitanje:
Odlični prijedlozi za resurse za šahovsku utakmicu (PGN) bilo tko?
user34445
2016-12-27 02:31:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristeći Arenu s brojnim šahovskim motorima, volim konfigurirati Arenu da koristi njezinu značajku 'knjige'. Postoje knjige otvaranja , knjige poznatih igara , knjige određenih igrača , pobjede iznenađenja itd.

Stoga sam stalno u potrazi za PGN resursima, kao što su ovdje pronađeni:

Pitanje :

Može li netko preporučiti određeni PGN " must have " datoteke ILI PGN mjesta na kojima se takve datoteke mogu preuzeti?

Preporučene datoteke ili web lokacije trebaju biti:

  • Dobro organizirane
  • Ispravno
  • Sveobuhvatno ili potpuno
  • Napredno
Dva odgovori:
user34445
2017-01-02 02:32:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Prva web lokacija koju bih preporučio je Chessbase:

Ova web lokacija ima masivnu bazu podataka koja se može pretraživati ​​i sadrži više od 8 milijuna igara, uključujući i najnovije podudaranja, što znači u vrijeme ovog posta 2016. Sučelje je vrlo dobro dizajnirano i bogato značajkama (kao što je predstavljanje statistike po potezu). Autori web stranice rade prilično dobar posao uspostavljanja sveobuhvatnih setova skupljanjem svih postojećih kopija određenog igrača ili turnira.

Iako je ova baza podataka ključna, značajke web stranice pogoduju onima koji se prijave. Osnovni račun je besplatno, a vjerodajnice se prihvaćaju na sestrinskim web lokacijama, no za dobivanje PGN-a s pojedinostima igra potreban vam je premium račun.

  1. Druga, više povijesna web lokacija za provjeru out is ChessGames:

Ogromna baza podataka povijesnih šahovskih igara na ovom mjestu sadrži preko 812 000 igara, a sve se mogu pretraživati ​​putem značajke pretraživanja web mjesta. Mnoge ne tako nedavne povijesne igre mogu se naći na ovom dragulju-mjestu. No, igre su dostupne u PGN formatu jedna po jedna .

  1. Treće web mjesto za kupnju, više specijalizirano, je 365Chess:

Mnogi su igrači vidjeli sponzore vrhunskih natjecanja ili izvrsne komentatore GM-a. Računi se mogu slobodno stvarati, a web mjesto ima i druge korisne značajke, poput " Chess Opening Explorer " koji vam omogućuje stvaranje bilješki za određene otvore (korisno za proučavanje).

Također, stranica predstavlja podskup baze podataka otvaranja igrača od 2400 ELO ili više. Igre uključene u Masters bazu podataka također su dio velike baze podataka, ali ako pretražite ili pregledavate bazu podataka, dobit ćete samo igre najtalentiranijih majstora. Ova baza podataka naziva se "Masters baza podataka".

Još jedna jako lijepa značajka je mogućnost preuzimanja svih igara određenog igrača, ali ova značajka zahtijeva puno članstvo, pa nije dostupna besplatnom hobistu.

  1. Četvrta web lokacija koju treba provjeriti je PGN Mentor:

Ova web stranica slobodno poklanja kompletne setove PGN igara za određene igrače. Preuzimaju se u obliku .zip datoteka. Isto tako, web lokacija vam daje mogućnost preuzimanja kompilacija igara kategoriziranih otvaranjem. Kompleti koje dobijete nisu u potpunosti aktualni i setovi nisu uvijek cjeloviti (što znači da su važne igre za primjere izostavljene), međutim besplatni su i općenito prilično dobri. To ovu web stranicu čini neprocjenjivom!

  1. Na kraju, pogledajte kolekciju Mark Weeks:

Ovo je još jedno preporučeno mjesto s iznenađujućim zanimljivostima poput Kasparov vs. IBM-ova Deep Blue i vrlo rane (povijesne) igre. Web stranica nije lijepog izgleda, ali je lijepo organizirano grupiranje prema "Pre-FIDE" i "FIDE". Tvrdi da ima milijune igara, ali iskreno, još nisam posvetio ovoj stranici pažnju koju zaslužuje da bi se ovo shvatilo.

  1. Preporuka koje je proizašlo iz pročitanog Ovaj tjedan u šahu

Ova vas web stranica održava u toku pružajući vam tjedna ažuriranja, posebno dnevne vijesti o šahu a igre je u ovom tjednom sažetku za preuzimanje, Mark Crowther. Web stranica kaže " Svakog ponedjeljka Tjedan šaha pokriva sve najnovije vijesti i igre iz međunarodnog šaha. Preuzmite arhiviranu datoteku igara u PGN-u ili ChessBase (cbv je moderni oblik) formatu za čitanje izvan mreže. "

Ako imate druge preporuke i web stranice koje" moraju imati "nude PGN resurse, molim vas

Za nedavne partije TWIC (The Week in Chess) svaki tjedan može besplatno preuzeti pgn. http://theweekinchess.com/twic
Izvrsna preporuka!
Edward Little
2019-08-21 12:22:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Šahovske knjige u ".pgn" formatu teško je pronaći jer je većina knjiga (osim onih koje se ne tiskaju) zaštićena autorskim pravima i stoga ne mogu biti dostupne za preuzimanje u ".pgn" formatu.

Na webu postoje neke označene ".pgn" kolekcije ... ali VRLO ih je teško pronaći. Nakon dugog pretraživanja pronašao sam ove komentirane igre koje se mogu pregledavati jednu po jednu besplatno, ali ih nije moguće preuzeti

Gamenete komentirane igre

Pogledajte i ove dvije vrlo dobre kolekcije, koje su šahovske knjige u svemu, osim u imenu. Prva zbirka ima oko 1000 igara u raznim datotekama za preuzimanje, a druga ima oko 80 igara

Otprilike 1000 označenih igara

80 označenih igara

Ako netko zna za bilo koju drugu dobru vrstu šahovske knjige za preuzimanje ".pgn" veze, objavite ovdje kako bi ih drugi igrači mogli pronaćiOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...