Pitanje:
Jelo i piće prije i za vrijeme igre
Rauan Sagit
2014-11-12 13:58:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unos hrane i tekućina osigurava ljudsko tijelo energijom. Ipak, obrok prije šahovske partije može dovesti do toga da se tijelo više usredotoči na probavu nego na šah. Iako nedostatak energije tijekom igre od šest sati može uzrokovati gubitak fokusa i time pogreške. Žeđ može imati sličan štetan učinak. Kada i što treba jesti i piti prije i tijekom igre šaha s klasičnom vremenskom kontrolom?

Srodno pitanje: http://chess.stackexchange.com/q/1366/167 Iako se to pita samo o tome što konzumirati, a ne o vremenu potrošnje, neki od odgovora postoje na ovo pitanje.
poput pitanja!
U idealnom slučaju GM bi trebao odgovoriti na ovo, jer samo GM obično igra 6-satne igre. Ali stackexchange nije te sreće.
Odgovor već znam ... osim povezanog pitanja koje je objavio ETD već ima puno relevantnih informacija.
Čak i igre s kraćim vremenskim kontrolama zahtijevaju fokus i energiju.
@RauanSagit, da je to istina.
Obično pomaže držati sok od naranče kod sebe tijekom igre, baš kao i Carlsen;) Ponekad to radim.
@Wes Igrao sam mnoge igre od 6 sati i tek sam oko 2000.
@JiK gdje? Imam 2150 godina, ali nikada nisam igrao utakmicu od 6 sati.
@Wes U Finskoj postoje jednotjedni turniri s jednom igrom / danom, što omogućuje dulje vremenske kontrole od uobičajenog vikend turnira s dvije igre / dan.
Jedan odgovor:
Purefan
2014-11-24 05:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igrao sam tenis i šah prilično ozbiljno već nekoliko godina i moja priprema za utakmicu kada je hrana u pitanju je u osnovi ista. Pokušavam jesti otprilike 4 sata prije utakmice, malo tjestenine s laganim umakom ili bez umaka, izbjegavam crveno meso 24 sata prije igre, a dan igranja klizati samo vodom. Ako ću početi ujutro, onda lagani doručak. Općenito bih se radije igrao nepunog želuca, ali ovdje je "tajna", na početku šahovskih igara jedem čokoladicu i imam pri ruci bocu vode, to mi uvelike pomaže u održavanju krvnog tlaka normalno i sposobno se usredotočiti na igru ​​bez osjećaja gladi čak i nakon 4 ili 5 sati igre.

Pretpostavljam da je moj savjet da znate što vam odgovara, vidio sam da je izbjegavanje teških obroka općenito dobro za izvedbu, ali ako trebate (poput mene) dodatni udarac, podignite neku energetsku pločicu (izbjegavao bih kavu zbog mogućnosti da moram u toalet u loš trenutak).

Svaka čast i nadam se da pomaže! :)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...