Pitanje:
Kako utvrditi prednost?
Marg
2013-07-08 19:31:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zanimalo me postoji li neki internetski resurs koji bi mi rekao tko ima prednost u šahovskoj partiji ako unesem poteze? Želim pratiti svog sina na mreži u njegovim šahovskim utakmicama, ali to mi ne znači ništa i bilo bi lijepo kad bih mogao reći kako mu ide ....

Jedan odgovor:
Andrew Ng
2013-07-08 22:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tražite šah-mašinu. Motor vam može dati ocjenu položaja - vrijednost koja određuje ima li bijela ili crna prednost. Pozitivna ocjena znači da je bijela boja bolja - s većim brojem koji ukazuje na veću prednost - i obrnuto.

Što se tiče mrežnog resursa, dostupno vam je mnogo opcija. Preporučio bih preuzimanje besplatnog klijenta grafičkog korisničkog sučelja kao što je XBoard koji će se koristiti zajedno s jakim motorom, kao što je Houdini (besplatna verzija).

Da biste unijeli položaj igre svog sina, možete kopirati i zalijepiti FEN položaja ili trenutni PGN igre. Prva sadrži informacije o položaju, a druga ima zapis svih poteza do trenutne pozicije. Odatle će pokretanje motora vratiti ocjenu.

Na mreži postoje mnogi vodiči o postavljanju šahovskog softvera - ovdje jedan je primjer specifičan za XBoard i Houdini.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...