Pitanje:
Motor koji voli crtati
maniek
2016-12-02 21:05:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji li šahovski stroj svjetske klase koji se može konfigurirati tako da jednako voli crtati i pobjeđivati?

Mislim da bi motor, na primjer, stvarno volio razmjenjivati.

Što bi se dogodilo da motor postavite na vrh Stockfish-a? Ako u osnovi nikad ne bi izgubio, to bi bio snažan dokaz (ali očito, ne i dokaz) da je šah neriješen rezultat sa savršenom igrom.

Komodo je motor svjetske klase i njegova UCI opcija 'Drawscore' možda je blizu onoga što tražite, ali možda nije. Teško može postići bolje rezultate protiv Stockfish-a. Uglavnom će izvući neke igre koje bi inače pobijedile. Mislim da je opcija uglavnom izbjegavanje izvlačenja, ali nema razloga da se ne koristi drugi način da se više vole izvlačenja.
Ali ok, izgubit će manje igara i to je zapravo bilo vaše pitanje o ...
Dva odgovori:
SmallChess
2016-12-03 16:30:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stockfish, Houdini i Komodo (također i mnogi drugi motori) mogu se konfigurirati kao što ste rekli. To je poznato pod nazivom Prezir . U Komodu je ime Drawscore (ista stvar). Ako opciji date dovoljno negativne vrijednosti, motor neće gurati na dobitak čak i ako je vidi.

enter image description here

http://support.stockfishchess.org/kb/advanced-topics/engine-parameters

user1108
2016-12-02 21:45:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ubisoftov Chessmaster: Grandmaster Edition omogućio je korisnicima igranje protiv osobnosti računala. Jedan je opisan kao drawmaster:

LOGAN

[OCJENA] 2561

[BIOGRAFIJA] Logan je Profesor engleskog na malom, prestižnom fakultetu na sjeveroistoku. Kao fakultetski savjetnik za fakultetski šahovski tim, uživa u mogućnosti igrajući protiv bistrih mladih umova svoje škole i pomažući oblikovati snage i strategije svojih štićenika.

[STIL] Logan je nazvan 'crtačem '. Otvori su mu često nervozni i često će igrati neriješeno čak i kad bude ispred. Procijenjen je na 2561.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...