Pitanje:
Može li se SCID konfigurirati tako da motori koriste baze tablica Endgame?
Joe
2012-10-05 05:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postavio sam opcije u Scid VS. PC 4.8, tako da se podaci Tablebase prikazuju u prozoru s informacijama o igri (kada se dostigne završna igra od 5 komada. Ali kad uključim mehanizam za analizu, on i dalje ne prepoznaje baze tablica i nastavlja izračunavati, pokazujući rezultat +3,0, dok pozicija je par u 31 potezu (kao što je prikazano u prozoru s informacijama o igri). Treba li još nešto učiniti? Isprobao sam nekoliko motora, s istim rezultatima.

Bok Joe, koji motor koristiš? Različiti motori različito koriste baze podataka.
Volio bih da Houdini 1.5 radi s bazama podataka, ali bezuspješno sam isprobao nekoliko motora. Korisničko sučelje za konfiguraciju motora također nije imalo očito mjesto za to, ali nakon guglanja izgleda da je GaviotaTbPath ono što bih trebao potražiti. Možda ću trebati preuzeti novi set TBC-a, jer su moji vrlo stari i vjerojatno nisu Gaviota ...
Jedan odgovor:
Sam Copeland
2013-04-07 04:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam imao isto pitanje i mislio sam da ću objaviti zakašnjeli odgovor za buduće osobe.

Koristim SCID u odnosu na računalo, ali mislim da je rješenje možda isto ili slično. Prvo preuzmite baze podataka Gaviota ovdje ( http://www.olympuschess.com/egtb/gaviota/). Zatim idite na SCID -> Alati -> Analizatori i odaberite svoj motor (Critter mi ovdje najbolje uspijeva. Imam Houdini 1.5 i ne radi ispravno.) Kliknite Uredi, a zatim kliknite gumb Konfiguriraj. Vidjet ćete okvir za tekst GaviotaTbPath; unesite svoj direktorij, kliknite Spremi i sve bi trebalo raditi.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...