Pitanje:
Kako organizirati šahovski turnir?
Haralan Dobrev
2012-05-16 12:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želim organizirati amaterski šahovski turnir unutar tvrtke u kojoj radim. Tražim prikladan način stvaranja grupa, vođenja rezultata i dobivanja neke statistike.

Postoji li mrežno rješenje za organizaciju šahovskog turnira?

Imate li nekoliko primjera, priče ili savjeti za organizaciju sličnih uredskih / tvrtkinih turnira? Molimo podijelite ih!

Vaš veći izazov bit će održavanje turnira po rasporedu.
@TonyEnnis, da zaista!
Deset odgovori:
bryn
2012-05-16 16:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo nije mrežno rješenje, ali jedan od programa koji biste mogli koristiti je swiss perfect koji upravlja turnirima i omogućava razne opcije.

Nažalost, čini se da je swiss perfect samo za Windows.
rpattabi
2013-02-10 23:40:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najveći problem švicarskih programa uparivanja za radnu površinu je taj što ne postoji ništa što je potpuno besplatno za Windows. Također su vrlo stari i ružni.

Bilo mi je drago što sam pronašao Vega Chess koji je vrlo dobar program spajanja šaha dostupan s najmanje ograničenja. Također je odobren od strane FIDE.

Potpuno je besplatan na Linuxu i besplatan za 30 turnira igrača na Windowsima. Također je jedan od boljih GUI-a u usporedbi s popularnijima.


Android telefoni imaju nekoliko zanimljivih upraviteljskih aplikacija za organizaciju šahovskih turnira:

  1. Švicarski sistemski turnir
  2. Izrađivač brzih turnira
Mislim da je vrijedno spomenuti da će Vega učiniti puno više od spomenute dvije Android aplikacije, na pr. izračunati igrača ELO; nudi i razne strategije break-break-a.
Cupid
2014-02-18 08:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolji način za to je upotreba švicarskog upravitelja . Swiss perfect ima grešku u kojoj nakon što dosegne određeni broj sudionika jednostavno ne uspije u određenim aspektima.

Mislim da Swiss Manager nije toliko user-friendly, ali ja ipak sam to uspio naučiti. Tamo čak možete stvoriti lokalnu ocjenu isključivo za svoju tvrtku. Švicarski menadžer brine o tome - računa se koliko je ocjena igrač zaradio / izgubio nakon turnira.

Sada, ako niste toliko pametni, možete to učiniti ručno. Ako je u pitanju samo 30 ili manje sudionika, prilično je zgodno. Samo napravite početni popis (najjači igrač kao 1. nosilac).

Parovi za prvi krug idu ovako i imate mogućnost obrnuti boje. Recimo da ima samo 8 sudionika (radi jednostavnosti). Prva polovica popisa, igrači od 1. do 4., igrat će protiv 5. do 8., redom:

1. runda: 1 vs 56 vs 23 vs 78 vs 4

Primijetite izmjenični obrazac u kojem je # 1 bijela, # 2 crna, a # 3 bijela.

U sljedećem krugu vjerojatno su najbolja 4 igrača pobijedila, a ostali izgubili. prvo sjeme i drugo sjeme suočit će se u kasnijem dijelu, pa ćete jednostavno ponovno napraviti obrazac, ovaj put među onima u istim skupinama bodova: # 1- # 4 svi imaju jedan bod i stoga će igrati međusobno dok će # 5- # 8 će također učiniti isto.

Uparivanje 2. kruga izgleda ovako i opet, ono na gornjem dijelu nasuprot donjim dijelovima NA ISTOJ GRUPI. Stoga # 1 & # 2 vs # 3 & # 4

i # 5 & # 6 vs # 7 & # 8:

2. kolo: 4 vs 1 2 vs 3

5 vs 87 vs 6

Napomena samo o bojama. Što je više moguće, igrači bi trebali mijenjati boje nakon svake runde. No, postoje iznimke u kojima neki igrači mogu proći dva kruga s istom bojom ALI ON / ON NE MOŽE IĆI U TRI KOLA S ISTOM BOJOM .

Još jednu stvar koju treba spomenuti je da ponekad trebate upariti igrača s drugim igračem koji nije iz njegove bodovne skupine, jednostavno zato što nema drugog igrača kojeg može igrati u istoj skupini. Primjer je kada je jedna utakmica završila neriješeno u prvom kolu. Dakle, ova dva igrača s pola boda mogu igrati protiv 1 ili čak 0 poena u 2. kolu. To samo ovisi o scenariju dostupnosti igrača.

U osnovi to radi algoritam programa za uparivanje. U kasnijim rundama možete nastaviti obrazac na kojem se igrači iz iste bodovne skupine međusobno igraju sve dok se međusobno nisu igrali.

Inače, postoje dvije vrste turnirskih stilova:

  1. Round Robin (Podtipovi ove vrste su dvostruki i trostruki okrugli crvendaći, itd.)
  2. Swiss (mogao bi biti 5 rundi, 6 rundi, 7 ili 9 itd. Jednostavno, ovisno o veličini turnira. Možete ga izračunati u obliku 2 x u kojem je x broj rundi potrebnih za izradu. 2 x trebao bi biti jednak ili veći od broja sudionika.

Recimo da ima 100 sudionika, kako bi 2 x bila veće ili jednako 100, x mora biti 7. Dakle, 7 rundi bi to moglo učiniti.

Ali opet, voditelj turnira ima pravo povećati broj rundi. To će biti navedeno u tzv. " Osnovna pravila " ili " Mehanika turnira ".

Zaista je prilično jednostavno. Jer ne baš tako To bi trebalo uspjeti na našim turnirima, ali za ozbiljne, Tie-break, u kasnijim rundama, također će dodati složenosti tko bi trebao igrati tko u sljedećim rundama.

PS : Oprostite, ovo je samo brzi odraz mog prošlog iskustva. Znam da moj odgovor nije dobro organiziran / formatiran.

retrodanny
2013-02-13 00:26:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo još jednog švicarskog rješenja za uparivanje (potpuno besplatno: D)

sretno s turnirom

Ulas Askerde
2014-07-01 01:54:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete stvoriti mrežne turnire na http://www.chessmoon.com/ koji podržava i Round Robin i Swiss sa različitim vremenskim kontrolama i opcijama.

Peter Truchan
2016-05-04 00:20:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite mrežno rješenje, isprobajte https://www.swips.eu, lako je za upotrebu i besplatno.

Tomaso Neri
2016-05-04 15:37:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

[...] vođenje rezultata i dobivanje neke statistike.

Imate li nekoliko primjera, priča ili savjeta za organizaciju sličnih turnira u uredu / tvrtki?

Rankade, naš besplatni sustav rangiranja, može se koristiti u uredu / tvrtki za praćenje rezultata. Ne odgovara vašim potrebama u organiziranju turnira , ali omogućuje vam zadržavanje rezultata i dobivanje nekih statistika (uključujući Elo-like - evo usporedbe - ljestvice i statistike poklapanja ) u grupi koja igra (čak i kroz različite turnire).

Evo nekoliko primjera za šah, mali nogomet i stolni tenis koji se igraju na radnom mjestu, a mi ugošćujemo brojne grupe za igranje kompanija / ureda za videoigre, bilijar, krokinhole, carroms, društvene igre i još mnogo toga.

Sharath kumar
2016-09-09 23:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vodim školu šaha u kojoj vrlo često provodim šahovske turnire. Više volim Swiss Manager od ostalog softvera jer je jednostavan i besplatan ako je broj igrača manji od 60.

enter image description here

Ovaj je softver vrlo sličan Swiss Perfectu, ali u mnogočemu bolji. Napisao sam vodič o tome kako ga koristiti: Vodič za švicarskog menadžera

Nadam se da će vam to pomoći u provođenju malih turnira.

sledan
2014-07-01 18:49:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako to želite učiniti čisto i jednostavno - možete isprobati šahovski turnir. To je aplikacija koju možete kupiti vrlo jeftino u google playu ili trgovini jabukama. Radi na bilo kojem uređaju. A jednostavan je za korištenje na vrlo jednostavnom turniru. Podržava švicarske i okrugle. A također čujem glasine o novoj verziji koja dolazi uskoro. Možete ga pronaći ovdje:

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/chess-tournament/id805482640?l=nb&ls=1&mt=8 ANDROID : https://play.google.com/store/apps/details?id=no.dcapps.chesstournament

joe sixpak
2019-12-03 02:16:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koliki je turnir? Koliko ljudi, koliko dugo? Kakva će to vrsta turnira biti? Koliko često će se ponovno pokretati?

Prije računala sam prilično lako trčao turnire umjerene veličine sa samo 5x8 karata.

Računala su izvrsna za stvarno velike turnire i za zaustavljanje prigovora da redatelj je bio pristran; ali nisu potrebne za manji prijateljski turnir.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...