Pitanje:
Identificirajte ovaj šah s teškim obojenim metalnim komadima
user16531
2018-05-13 18:42:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Može li mi netko pomoći da identificiram ovaj šahovski set?

Kupio sam ga na buvljaku jer mi se sviđa njegov izgled. Sada sjedi u mojoj sobi za igre kako se boja ne bi istrošila.

Pregledao sam svaki komad pomoću povećala i ne mogu pronaći ništa što bi nalikovalo Oznaci proizvođača ili drugim identifikacijskim oznakama. Komadi su prilično teški i čine se kao da su izrađeni od neke vrste metala, a magnet se na njih ne lijepi. Imam slike svakog od dijelova kako bih ih mogao povećati kako bih ih bolje vidio, ali čak i radeći to ne mogu pronaći ništa što bi mi pomoglo da prepoznam ovaj set. Svaki od komada na bazi ima pokrivač od filca. Razmislio sam o uklanjanju jednog kako bih vidio postoji li nešto što bi mi moglo pomoći, ali bojim se da ne nanesem nepotrebnu štetu.

Molimo javite mi mogu li pružiti neke druge informacije - ne da imam puno više - ili neke dodatne fotografije koje mogu pružiti za pomoć u ovom pitanju.

enter image description here

Postoji mnogo šahovskih garnitura s likovima koji predstavljaju bočne strane križarskih ratova. Pregledao sam nekoliko stranica na Googleu i nisam pronašao ništa što točno odgovara ovom skupu. Ima li podataka na samoj šahovskoj ploči? Također, jeste li kontaktirali osobu koja je prodala ovaj set na buvljaku i pitali odakle mu?
Hvala Vam na odgovoru. Slažem se da na internetu postoji mnogo figuriranih kompleta, ali zasad nijedan ne voli ovaj set. Pitao sam prodavatelja za podatke kad sam ih kupio i rekli su da su ih dobili nakon što su angažirani da očiste nečiji dom. Pregledao sam cijelu ploču i uklonio ladicu u koju su postavljeni komadi i ne mogu pronaći ništa o ovome! Tijekom godina išao sam u knjižnicu potražiti šahovske setove, ali ne mogu pronaći ništa slično ovom kompletu. Želim naučiti o tome, pa ću na pitanje znati o čemu govorim. Ovo je sada postala moja osobna potraga za identificiranjem ovog skupa!
I dalje bi mogao biti metal, ali samo ne željezo. Ipak nema pojma što je postavljeno.
Dva odgovori:
GreenMatt
2018-06-05 20:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neke su boje malo drugačije, ali to može biti starost ili priroda ručnog slikanja. Također, ne kažete koliko je visok. Ipak, izgleda vrlo slično grupi Crusaders vs. Saracens, koja ima kraljeve visoke 5 inča. Napravljen je od "polistoneta", materijala izrađenog od lomljenog kamena i poliuretana koji bi trebao biti izdržljiv i pruža težak osjećaj.

Pozdrav GreenMatt; Hvala vam što ste se odazvali. Kliknuo sam na vezu koju ste poslali i to je TOČNO postavljeno na veliko T.
Nažalost, pritisnuo sam "enter" i završio odgovor. U svakom slučaju, strašno je sada kad imam što čitati. Jako sam iznenađena cijenom! Na buvljaku sam platio 10 dolara i isporučio se s pločom s ladicom za odlaganje. Ako mi se nije toliko svidio ... $$$ Hvala vam puno na informacijama u vezi s tim.
CConero
2018-07-04 02:53:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To je vrlo lijep set za prikaz, ali ako ste zainteresirani za igranje i možda čak i bolji u tome, kao što naznačite, trebali biste istražiti i dobivanje standardnog dizajnerskog seta "Staunton", jer se oni obično koriste u redovnom igra. To osigurava ujednačenost bez obzira na to koga i gdje igrate. Ako vam taj dizajn nije poznat, jednostavno ga guglajte. U tu svrhu dostupni su jeftini kompleti (10 USD ili manje). Sretno s putovanjem.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...